2024.05.29.

Visszatért a helyes ösvényre a Pásztó

Berkenyén tudott javítani Smelkó Károly együttese.

Múlt szombaton Berkenyén volt jelenése a Pásztónak a vármegyei első osztály huszonegyedik körében. Pár perc alatt meglett a vezetés a vendégeknek, a korai gól viszont nem szegte a másik oldal kedvét. Próbálkoztak az egyenlítéssel a házigazdák, lehetőségük is adódott erre, de nem tudtak egalizálni. A véghajrában egyszer és mindenkorra lezárták a csörtét a látogatók. Kettő nullás sikert elérve tért vissza a helyes ösvényre Smelkó Károly együttese.

Vármegyei I. osztály, 21. forduló:

Berkenye SE-Pásztó SK 0-2 (0-1)

Berkenye, 100 néző. Vezette: Gecse Z. (Istvanoszki A., Kürtössy O.)

Berkenye SE: Maruszki – Sipos B., Földvri D. (Selmeci Á.), Less, Gyenes – Rusvay, Rottek, Hesz, Illés – Selmeci T., Greff (Schlenk). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Pásztó SK: Kresák – Hegedűs, Kotasz, Lipták, Békési – Percze (Molnár B.), Kelemen – Hranek (Szőllősi), Molnár M. (Jánosik), Dinka (Kurcsik) – Ocsovszki (Csépe I.). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Hesz, Illés, Sipos B., Gyenes, ill. Kurcsik

Gól: Dinka (7.), Jánosik (88.)

Jók: Greff, Hesz, Illés, ill. az egész csapat

Rusvay Gergely: Azt kell mondanom, hogy már unalmas a szimpatikus vesztes szerep. Megkaptuk a szokásos buta gólunkat félpályáról, aztán végigtámadtuk a meccset. A második félidőben az ellenfél gyakorlatilag nem jött át a félpályán. Ma „csak” két kapufát rúgtunk. Szerencsénk sincs, pedig tesz érte a csapat, hogy megforduljon a dolog. Egy hét alatt ez volt a harmadik meccsünk, de becsülettel hajtottak a srácok! Gratulálok a fiúknak és a Pásztónak is a győzelemhez!

Smelkó Károly: Nem volt jó meccs, de nyertünk. Van egy csapatunk jelenleg, a megye egyben ötödik helyen állunk. Ráadásul többnyire helyi kötődésű játékosokkal, akik annak idején a Vallus-fociiskolából kerültek ki, és a pásztói foci gerincét ezek a játékosok alkotják. Nagy dolog ez, kedves pásztóiak! Becsüljük meg ezeket a gyerekeket, mert nagyon megérdemlik, és segítsük őket! Én ezen vagyok, mert tetszik ez a koncepció, és amatőr szinten ez járható út. Talán a későbbiekben majd komolyabb célokért is lehet dolgozni! Szarvas Imre és csapata ezért mindent megtesz. Javaslom, álljanak be mögéjük, és bár én nem vagyok pásztói, de amíg itt leszek, teljes erőbedobással ezen fogok dolgozni! German Józsefnek „Rusinak” és csapatának további sok sikert kívánok!

A bajnokság állása: