2024.05.29.

Gálázott az Építők

Nagy pofonba szaladt bele a Héhalom.

Múlt szombaton a Héhalmot fogadta az Építők a vármegyei élvonal huszonegyedik fordulójában. Nagyon hamar beköszöntek a házigazdák, akik az első félidő derekáig két további góllal rukkoltak elő, elég korán eldöntve az érdemi kérdéseket. Ugyan a szünetig nem nőtt tovább a különbség, a fordulás után még feljebb kapcsoltak a hazaiak, akik végül kiütéses, nyolc nullás sikerre tettek szert.

Vármegyei I. osztály, 21. forduló:

Építők KC-Héhalom SE 8-0 (3-0)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 200 néző. Vezette: Boda V. (Kovács M., Elischer M.)

Építők KC: Kaszás – Szabó J., Csatlós D., Tőzsér, Német – Ökrös (Palotai), Földi – Domán, Budveszel Benett, Gyetvai – Budveszel Benjámin (Csatlós T.). Játékos-edző: Csatlós Tamás.

Héhalom SE: Szilágyi – Kolarovszki, Abért, Nagy Á., Baranyi A. (Gyuriska) – Fodor, Matusik (Berkes), Lakatos V. (Varjú), Tancsik, Hajdú J. – Balog B. Játékos-edző: Berkes László.

Sárga lap: Kolarovszki.

Gól: Budveszel Benjámin (8., 52.), Domán (11.), Szabó J. (20.), Budveszel Benett (65.), Csatlós T. (72., 73.), Tőzsér (86.)

Jók: az egész csapat, ill. senki 

Csatlós Tamás: Nagyon örülök a győzelemnek! Megmondom őszintén, kicsit tartottam tőle, így, hogy múlt héten eldőlt, hogy ott vagyunk az első négyben. Itt arra gondolok, hogy a csapat nem kényelmesedik-e bele ebbe a meccsbe. De nemhogy ez történt, hanem olyan játékot tettünk ma le az asztalra, ami egy profi szemléletű csapatra vall! Nagyon büszke vagyok a srácokra, sokat futva, gyönyörű gólokat szerezve, igazi csapatként, hatalmas győzelmet arattunk! Az pedig, hogy ott lehettem egy kicsit közöttük a pályán, még nagyobb örömmel tölt el! Köszönöm nekik, a jó istennek, és az ismét szépszámú közönségnek, hogy a góljaimnál vastapsot kaptam! Hatalmas öröm volt ez a nap nekem!

Berkes László: A múlt heti siker után már jeleztem, picit a kupamérkőzésre fogunk fókuszálni. Ennek tudatában edzettünk a héten. Kicsit előtérve helyezve a szerdai, elég fontos mérkőzést. Már korábban bebiztosítottuk magunkat a középső házban, ami némi megnyugvást adott a csapatnak. Ezért pihentetni tudtam egy-két játékost a szerdai meccsre. A nagyarányú vereség annak tudható be, hogy kissé elengedtem az öltözőben a csapatot. Nem volt meg az a kellő fegyelem, a szükséges koncentráció, és nem úgy készültünk, közvetlenül a mérkőzés előtt, ahogy az elmúlt hetekben megszokott volt. Tudatos is volt, hogy ezt a koncentrációt próbáltam ellazítani a fiúkban, hogy élesebben tudjunk nekimenni a szerdai meccsnek. Az ellenfél nagyon színvonalas, gyors, ötletes és kreatív játékot produkált. Nem tudtuk felvenni a ritmust az első perctől kezdve. Ezt nagyon szépen kihasználták, és számunkra kedvező eredmény született, mert még több helyzetet dolgoztak ki. Gratulálok nekik, sportszerű és jó játékot mutattak! Mi is próbáltunk egyébként focizni. Ezért is alakulhatott ki egy nagyarányú vereség. Azáltal, hogy próbáltunk támadni, helyzeteket kialakítani, olyan területeket nyitottunk meg, amit azért a gyors játékosaikkal nagyon szépen átjátszottak és rengeteg helyzetet alakítottak ki. Sok sikert kívánok nekik! Nekik is kupaforduló lesz szerdán. Hasonlóan álltak hozzá a meccshez, mint mi. Az edzőkollégával beszéltünk a találkozó előtt, nekik a felsőházban van biztos pozíciójuk. Mindketten beálltunk és kicsit megmozgattuk magunkat. Neki jobban sikerült. Külön gratulálok neki a két góljához! Sok sikert kívánok a folytatáshoz és a kupához!

A bajnokság állása: