2024.05.27.

Megharcolt a sikerért a Pásztó

Egygólos meccsen maradt alul az emelt fővel veszítő Berkenye.

Szombaton a Berkenyét fogadta a Pásztó a vármegyei élvonal tizedik fordulójában. Támadólag léptek fel a házigazdák, de egy darabig csak lehetőségekig jutottak a kontrákkal operáló vendégekkel szemben. Egy darabig a második felvonásban sem változott a meccs képe, mígnem a játékrész derekán Dinka révén megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezt követően akár egyenlíthettek is volna a látogatók, de nem jártak sikerrel. Végül, ha nehezen is, egy nullra nyertek a pásztóiak.

Vármegyei I. osztály, 10. forduló:

Pásztó SK-Berkenye SE 1-0 (0-0)

Pásztó, 100 néző. Vezette: Gecse Z. (Elischer M., Zsélyi Cs.)

Pásztó SK: Krajecz – Tari, Almási, Lipták, Kurcsik (Szőllősi, 54.) – Kelemen, Hranek – Dinka (Molnár B., 82.), Percze, Békési (Jánosik, 51.) – Nagy Zs. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Földvári Sz., Illés T., Földvári D. – Debre (Genzelman, 77.), Rottek, Hesz – Greff, Selmeci, Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Tari, Kelemen, ill. Fábri, Hesz, Greff, Rottek

Gól: Dinka (71.)

Jók: az egész csapat, ill. Maruszki, Greff, Földvári Sz., Illés T., Földvári D.

Smelkó Károly: – Újra megérezhettük a győzelem ízét, végig nagy labdabirtoklási fölényben játszottunk, de a vendégek kiválóan védekeztek! Nagyon tetszett, ahogy játszottunk, és ha nehezen is, de azért behúztuk a három pontot. A Berkenye nem rossz csapat, és vannak jó játékosaik, az elnökük pedig egy aranyember! Gratulálok a csapatunk győzelméhez, a vendégeknek további sok sikert kívánok!

Rusvay Gergely: – Először is, gratulálok a csapatomnak, mert ma is szívvel-lélekkel játszottak! Szervezettek voltunk, és bár a Pásztó birtokolta többet a labdát, illetve voltak lehetőségeik, a kontráinkban volt veszély. Az első félidőben Fábri Tomi saját térfélről ment a kapusra, de lesnek látták a sporik. A második félidőt rosszul kezdtük, ekkor a kapusunk nagyokat védett, de utána nem volt benne a gól az ellenfél játékában, mégis kaptunk egyet. Az utolsó tíz percben viszont három hatalmas helyzetünk volt. Talán egy pontra rászolgáltunk volna. Több volt ebben a meccsben, de sajnos ma is csak egyet tudtam cserélni. Gratulálok a Pásztónak, sok sikert nekik!

A bajnokság aktuális állása: