2024.07.19.

Szép győzelmet aratott a Héhalom

Nem várt pofont kapott az Építők.

Szombaton Héhalomban volt jelenése az Építőknek a vármegyei élvonal tizedik körében. Az első félidő derekán Balog révén kerültek előnybe a hazaiak, majd pár perccel később büntetőből jött az egyenlítés. A szünethez közeledve Gólya jóvoltából megint a házigazdák vezettek, akik Fodornak hála még a pihenőt megelőzően ismét beköszöntek. A második felvonásban próbálkoztak ugyan a látogatók, mindhiába, ráadásul az összecsapás kétharmadánál Matusik is góllal keserítette a hátrányban lévő oldalt. Ekkor sem adták a salgótarjániak az időközben kártyapartivá váló meccsen egy piros lap miatt megfogyatkozó vendéglátókkal szemben, de már nem változott az állás. Négy egyre diadalmaskodtak a szép győzelmet arató héhalmiak.

Vármegyei I. osztály, 10. forduló:

Héhalom SE-Építők KC 4-1 (3-1)

Héhalom, 100 néző. Vezette: Kis Zs. (Szűcs M. L., Kis G. Zs.)

Héhalom SE: Szilágyi – Tancsik, Nagy Á., Abért, Kotasz – Fodor, Matusik (Nguyen, 60.), Baranyi R., Lakatos – Gólya (Karmacsi, 89.), Balog. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Építők KC: Kaszás – Szabó J., Földi, Ökrös, Tőzsér – Csatlós D., Jakab (Német, 74.) – Oláh Sz., Gyetvai, Domán (Menczel, 82.) – Budveszel Benjámin (Palotai M., 82.). Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Fodor, Nagy Á., Baranyi R., Matusik, Tancsik, ill. Szabó J., Kaszás, Oláh Sz., Tőzsér

Piros lap: Balog (67., Héhalom SE)

Gól: Balog (23.), Gólya (34.), Fodor (44.), Matusik (59.), ill. Budveszel Benjámin (28.)

Jók: Szilágyi, Fodor, Nagy Á., Kotasz, ill. Gyetvai, Földi

Berkes László: – Gratulálok a csapatnak a ma nyújtott teljesítményhez! Mentálisan és morálisan is az ellenfél fölé nőttünk. Remélem, ez a győzelem kellő esélyt ad arra, hogy ne a helyezéshez mérten ítéljenek meg minket, hanem a kitűzött céljaink valódiságát tudjuk ezáltal prezentálni! Nagyon mélyen sújtotta a csapatunkat a rengeteg büntetőlap. Ez befolyásoló tényező lehet a következő, Mohora elleni rangadó kimenetelével kapcsolatban.

Csatlós Tamás: – Érdekes meccsen vagyunk túl! Aki az eredményt látja, azt mondja, sima mérkőzés volt! De aki látta, az nem ezt mondja. Sima kellett volna, hogy legyen, de nekünk! Végig nagy fölényben játszottunk. Négy pontrúgásból kaptunk négy gólt. A kapusunknak nem kellett védenie. Érdekes a labdarúgás! Az utóbbi időben talán most játszottunk a leg jobban! Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez!

A bajnokság aktuális állása: