2024.07.25.

Első bajnoki sikerét aratta a Mohora

Sima vereséget szenvedett a Berkenye.

Szombaton Berkenyén volt jelenése a Mohorának a vármegyei élvonal harmadik körében. Tíz perc alatt betaláltak az esélyesként útra kelő vendégek, akik további négy góljuknak köszönhetően az összecsapás harmadáig eldöntöttek mindent. A második felvonásban helyzetükhöz képest mindent megpróbáltak a házigazdák, egy halovány szépítésig el is jutottak. Ezt követően egy piros lap miatt megfogyatkoztak a hazaiak, majd a véghajrában még kétszer is eredményesek tudtak lenni a látogatók. A remek napot kifogó, triplázó Szita vezérletével könnyed, hét egyes sikerre tett szert Baranyi Tibor ebben a szezonban első bajnoki győzelmét elérő legénysége.

Vármegyei I. osztály, 3. forduló:

Berkenye SE-Unicum FC Mohora 1-7 (0-5)

Berkenye, 50 néző. Vezette: Boda V. (Szász K., Pál A.)

Berkenye SE: Maruszki – Földvári D., Mravik, Illés T., Gyenes – Sipos (Selmeci, 66.), Rottek, Rusvay (Keresztes, 76.), Debre G. (Illés Sz., 46.) – Greff, Fábri (Sági, 46.) Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Unicum FC Mohora: Deme – Pécsi, Kotasz (Káposzta, 46.), Telek, Lavkó – Pistyúr D. (Klinger, 53.), Bartal (Mátyás Zs., 52.), Rácz D., Pistyúr Zs. (Rados, 60.) – Strihó (Dallos, 55.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Földvári D.

Piros lap: Mravik (78., Berkenye SE)

Gól: Sági (67.), ill. Szita (10., 21., 30.), Pistyúr Zs. (19.), Strihó (24.), Klinger (76.), Mátyás Zs. (89.)

Jók: senki, ill. Szita (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Rusvay Gergely: – Húsz perc alatt kivégeztük magunkat. Csak a szokásos oltári hibák. Próbáltam félidőben változtatni, sikerült is nagyjából, de a kiállítás után újra szétestünk. Vannak dolgok, amikre egy edző nem tud felkészülni a meccs napján, de ebbe már inkább nem megyek bele, unalmas… Gratulálok a Mohorának!

Baranyi Tibor: – Múlt héten már látszódott a csapaton, kezdik átérezni a fiúk, hogy kell igazából hozzáállni egy mérkőzéshez. Ezt is kértem tőlük a meccs előtt. Úgy gondolom, ezúttal is így volt és mindent beletettek, amit kértem technikailag, taktikailag, alázatban, küzdelemben és hozzáállásban. Ez az első félidőben gólokban, helyzetekben és a játék minden elemében megmutatkozott. Tényleg azt mondhatom, hogy hiba nélkül sikerült lehoznunk az első negyvenöt percet és gyönyörű találatokat tudtunk szerezni. A második játékrészben picikét kiengedtünk, de egy általam sajnált és számomra szimpatikus csapat otthonában még növeltük az előnyünket. Tiszta szívemből sok sikert kívánok a berkenyeieknek! Nagyon kedveljük őket, személy szerint így is. Közel állnak hozzánk a játékosaik és a vezetőik is. Nagyon gratulálok a fiaimnak, mert úgy vélem, egy kisebbfajta gödörből jöttünk ki. Mindannyian tudjuk, hogy legközelebb egy igen komoly rangadóra van kilátás, ahol szeretnénk majd otthon tartani a három pontot.

A bajnokság aktuális állása: