2024.06.14.

Megállította a Bánk-Dalnoki Akadémiát a Pásztó

A 93. percben elért góllal mentettek pontot a vendégek.

Szombaton Pásztón tette tiszteletét a Bánk-Dalnoki Akadémia a vármegyei élvonal harmadik fordulójában. Esélyesként tekinthettünk a vendégekre, viszont kellőképpen felszívták azonban magukat a házigazdák, így egy kifejezetten férfias és kiegyenlített csata bontakozott ki a pályán. Gyorsan bevettél a kaput a látogatók, de nem lett érvényes a gól. Ezt kihasználva, nem sokkal később a házigazdák igen korán megszerezték a vezetést Csépe István révén. Ezután többet birtokolta a labdát Tábori Ákos brigádja, de jó darabig nem sikerült az egyenlítés. Masszívan védekeztek a hazaiak. Már-már úgy nézett ki, képes lesz lehúzni a rolót Smelkó Károly alakulata, amikor a 93. percben Kiss Károly egalizált. Ezt követően még át kellett élniük meleg pillanatokat a pásztóiaknak, de az eredmény már nem módosult, egy egy lett a vége. A döntetlen ellenére dicséret illeti a vendéglátókat, hiszen egy elég erős, korábban veretlen riválist tudtak feltartóztatni, és egy hajszálon múlott a még nagyobb bravúr.

Vármegyei I. osztály, 3. forduló:

Pásztó SK-Bánk-Dalnoki Akadémia 1-1 (1-0)

Pásztó, 150 néző. Vezette: Derda J. (dr. Kincses D., Derda N. K.)

Pásztó SK: Krajecz – Hegedűs, Almási, Tari, Molnár B. – Percze – Szőllősi, Kelemen, Csépe I. (Hranek, 57.), Békési (Jánosik, 73.) – Ocsovszki (Nagy Zs., 10.)(Dinka, 57.)(Kurcsik, 86.). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Török, Hajdu, Frey (Fogarasi, 59.), Sándor M. – Haffner (Szabó B., 46.), Kozma – Szentpéteri (Kovács P., 73.), Kócsa, Haronisz – Kiss K. Vezetőedző: Tábori Ákos.

Sárga lap: Csépe I., Percze, Almási, Molnár B., ill. Szentpéteri, Hajdu, Tábori

Gól: Csépe I. (4.), ill. Kiss K. (93.)

Jók: Almási (a csapat legjobbja), az egész csapat, ill. Kiss K.

Smelkó Károly: – Nagy akarattal lépett pályára a csapat. Megszereztük a vezetést, és rengeteget tettünk érte, hogy Pásztón maradjon a három pont. Ez ma nem sikerült, de minden játékosunk dicséretet érdemel, mert azért lássuk be, az ellenfél nem egy kispályás csapat! Almási és Csépe Pisti nagyot focizott, és „Szőllő” is jól mocorgott. Le a kalappal a csapatunk előtt! A jövő nagy feladata lesz, hogy ilyen csapatok ellen többet birtokoljuk a labdát. Viszont ehhez még nagyon sok időre van szükségünk. A Dalnokinak további sok sikert kívánok, jó csapat!

Tábori Ákos: – Teljesen azt kaptuk, amire számítottunk. Az ellenfelünk a védekezésre helyezte a hangsúlyt és kontrákkal próbálkozott. Rögtön a meccs elején nem adták meg egy gólunkat, ami erősen vitatható, szinte a kontrából kaptunk egy potyagólt. Ez pont a Pásztó taktikájának kedvezett, rutinosan és jól tördelték a játékot. Igazán nagy helyzetekig a meccs hajrájában jutottunk el, addig nem igazán tudtuk megbontani a védelmüket. Tipikus egygólos meccsnek tűnt a mérkőzés, de az utolsó pillanatokban akár meg is nyerhettük volna a találkozót, de összességében igazságos döntetlen született. Gratulálok az ellenfelünknek, további sok sikert nekik!

A bajnokság aktuális állása: