2024.04.18.

Újra simán nyert a Silver Tüzép-Karancslapujtő

A papírformának megfelelő vereséget szenvedett a Héhalom.

Szombaton a Diósjenőt fogadta a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal tizenkettedik körében. Nem sokat teketóriáztak a szokásokhoz hűen toronymagas esélyesként pályára lépő hazaiak és már az első negyedórában beköszöntek. Hamarosan megint gólt kaptak a látogatók, majd még a szünet előtt Katona tripláig jutott. A második felvonásban a mérkőzés kétharmadáig Horváth duplázott, míg Rátóti egyszer köszönt be. Bár volt még hátra fél óra, már nem változott az állás a lefújásig. Ezúttal hat nullás győzelmet elérve igazolta a papírformát a hibátlan éllovas.

Vármegyei I. osztály, 12. forduló:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Héhalom SE 6-0 (3-0)

Karancslapujtő, 150 néző. Vezette: Kiss D. (Moravcsik D.)

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida (Hepp, 72.) – Sándor A., Zsély B. (Oláh D., 63.), Gazdag – Sulcz, Pál G. (Tóth Sz., 79.), Bonviárt, Szeles (Tóth P., 63.) – Rátóti, Katona, Horváth T. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Héhalom SE: Farkas R. – Kotasz, Abért, Nagy Á. (Varja, 76.), Kolarovszki – Berkes (Molnár, 81.), Nguyen – Fodor, Tancsik, Lakatos (Baranyi A., 67.) – Baranyi R. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Sulcz, ill. Nguyen, Kotasz

Gól: Katona (11., 23., 34.), Horváth T. (56., 62.), Rátóti (59.)

Jók: az egész csapat, ill. Nguyen, Baranyi R.

Szabó Gábor: – Egész héten furcsán tudtunk készülni, mert az időjárás nem a legjobb arcát mutatta. Aztán féltünk tőle, hogy a pálya mennyire lesz alkalmas a játékra, de szerencsére, még ha nem is teljes mértékben, szerintem ezen a pályán azért lehetett futballozni. Picit mély volt a talaj. Azért örültem neki, hogy le tudtuk játszani a mérkőzést és nem tettük nagyon tönkre a pályát, ami nagyon fontos a jövőre nézve. A meccsről annyit tudnék mondani, hogy végig domináltunk, gyorsan rúgtunk gólt. Jó ritmusban fociztunk. Több helyzetünk is volt, amit nem tudtunk gólra váltani. Az picit tényleg sajnálatos egyébként, hogy két játékvezetővel kellett lejátszani a találkozót. Nem is csak azért, hogy most milyen helyzetben van ez az egész dolog, hanem azért is, mert azért a játékvezetőknek sem egyszerű, bármilyen a mérkőzés és bármilyen csapatok játszanak. Nem könnyű ezt ketten levezetni és megcsinálni minőségben. Nálunk most nem volt probléma, minden tiszteletem az övék, megcsinálták. Ezt a nem egyszerű feladatot tökéletesen megoldották. Ehhez gratulálok nekik! A csapatunknak is gratulálok, mert attól függetlenül, hogy tényleg gyorsan betaláltunk, ugyanúgy a kilencven percen keresztül mentek, csinálták, próbáltak minél több helyzetet kialakítani, úgyhogy le a kalappal. Jó passzban vagyunk. Ez azért látszik már hetek óta, aminek örülök. Készülünk a következő mérkőzésre. Az ellenfélnek jó utat és sok sikert kívánok!

Berkes László: – Picit elkeseredett vagyok a mai mérkőzés után. Úgy gondoltam, hogy a múltkori, Mohora elleni vereség kellő pofont adott a csapatnak ahhoz, hogy erre a hétvégére összeszedjük magunkat. Sajnos több sebből vérzünk. A kulcsjátékosaink sérültek vagy hiányoznak más elfoglaltságok miatt. Úgy gondolom, egy ilyen, Karancslapujtő szintű csapat ezt ilyen mértékben ki tudja használni, így felül tudott kerekedni a mezőnyjátékban. A másik dolog, ami miatt nagyon elkeseredett vagyok, nem tudok, hányadik meccsünket játsszuk úgy a Nógrád megyei egyben, hogy két játékvezető van, és sajnos többször olyan gólt kaptunk, ami ha partjelző van, akkor jobban elfogadja az ember, ha elengedi és nem inti be a lest. Most nem a játékvezetőkre teszem a terhet ezzel, mert mezőnyből nagyon nehéz megítélni egy olyan véleményes szituációt. Komolyabb szinteken ugye akár VAR-ozzák percekig is, itt egy játékvezetőnek döntenie egy másodpercen belül vagy annak a töredéke alatt. Megint olyan góllal szerzett vezetést az ellenfél, ami nyilván a mi védőink szerint les volt. Az ő támadójuk szerint nem. Egy partjelző pontot tett volna ennek a végére. Nehéz azután felállni, ha megbeszélünk valamit az öltözőben és tartja magát hozzá a csapat, aztán ezt egy ilyen góllal keresztülhúzza az ellenfél… Sajnos ebben ennyi volt. Nem tudtunk mit csinálni. Hiába futok versenyt egy sokkal gyorsabb sprinterrel, nem fogom tudni megelőzni. A Karancslapujtő sokkal felkészültebb csapat, és úgy vélem, sokkal többet tesz azért, hogy ebben a bajnokságban jól szerepeljen. Várjuk a téli időszakot, hogy kicsit gatyába rázzuk a társaságot. Elkezdünk edzeni, aztán azon leszünk, hogy egy komoly alapozás után, a kitűzött célunknak megfelelően játsszunk. 

A bajnokság aktuális állása: