2024.05.22.

Elvárható győzelemmel folytatta a Bánk-Dalnoki Akadémia

Ismét tisztes vereséggel maga mögött hagyhatta el a pályát a Bátonyterenye.

Szombaton Berkenyén fogadta a Bátonyterenyét a Bánk-Dalnoki Akadémia a vármegyei élvonal tizenkettedik körében. Esélyeshez illő módon kezdtek a házigazdák, akik már a nyitónegyedórában beköszöntek, majd nem sokkal később már kettővel vezettek. A korai hátrány ellenére nem adta fel a becsülettel harcoló másik oldal, még a szünet előtt jött a szépítés, majd a második felvonás elején már egál volt a meccs. Ezt követően ismét megrázta magát a pályaválasztó brigád és újra meglett a vezetés. Ekkor sem adták fel a bátonyiak, igyekeztek megint válaszolni, de már nem jártak sikerrel, egy, a hajrában beszedett gól pedig mindent eldöntött. Négy kettőre nyertek az elvárható győzelmet arató vendéglátók, a vereséget szenvedő Forgó-alakulatnak azonban nem volt miért szégyenkeznie.

Vármegyei I. osztály, 12. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Bátonyterenyei TC 4-2 (2-1)

Berkenye, 50 néző. Vezette: Urbán V. P. (Szász K.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Haffner, Frey (Sándor M., 67.), Török, Fogarasi (Haronisz, 56.) – Kozma, Kovács P. (Rieger, 63.) – Szentpéteri, Medveczki (Gyebnár, 75.), Járvás – Kiss K. Vezetőedző: Szász Jenő.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Sipkó (Lőrincz, 74.), Kiss B., Almási, Balogh – Berki Sz. (Mohamed, 82.), Kovács D. (Dávid Cs. L., 67.), Sasvári, Lenkei – Pöstényi (Szomora, 52.), Myszor. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Lenkei

Gól: Török (14.), Kiss K. (18.), Járvás (56.), Haronisz (82.), ill. Myszor (36.), Almási (53.)

Jók: Török, Kozma, ill. Zsignár, Almási, Sasvári, Myszor

Szász Jenő: – Jól kezdtünk, domináltunk. Vezettünk kettő nullra, nem is néztünk ki rosszul. Aztán egy egyéni hibából kaptunk egy gólt. Utána kicsit megzavarodtunk, majd kiegyenlített az ellenfél. Ezt követően kezdtünk megint koncentrálni, rendeztük a sorokat és sikerült vezetni, majd rúgtunk rá még egyet. Úgy érzem, magunknak tettük nehézzé a meccset. Nyertünk, ez a legfontosabb. Az ellenfélnek további sok sikert!

Forgó Péter: – Ismét sokat tettünk, hogy pontot tudjunk szerezni, de ez most nem sikerült. Megyünk tovább ezen az úton, mert a hozzáállás már az, amit látni szeretnék.

A bajnokság aktuális állása: