2024.07.20.

Ismét remekelt az Építők

A Szendehellyel is elbánt Csatlós Tamás csapata.

Szombaton a Szendehelyt fogadta az Építők a vármegyei első osztály tizenkettedik körében. Remekül indították a csörtét a házigazdák, akik egy büntető által már a nyitónegyedórában bevették a kaput. Budveszel Benjámin nem hibázott. Ezután egy darabig nem változott az állás, majd a szünethez közeledve lerendezték a bajnokit a még három alkalommal betaláló hazaiak. Helyzetükhöz képest mindent megtettek a látogatók, de nem tudtak faragni hátrányukból. A második felvonás derekán a dupláig jutó Domán növelte övéi előnyét, majd amolyan slusszpoénképpen a szintén kétszer eredményes Budveszel Benett alakította ki az övéi sima, hat nullás sikerét jelentő végkifejletet.

Vármegyei I. osztály, 12. forduló:

Építők KC-Szendehely FC 6-0 (4-0)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 130 néző. Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Mércse L.)

Építők KC: Kaszás – Csatlós D., Szabó J., Ökrös (Takács, 71.), Tőzsér – Jakab (Menczel, 71.), Földi – Budveszel Benjámin (Baranyi, 52.), Gyetvai (Gál, 72.), Domán (Palotai M., 71.) – Budveszel Benett. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Szendehely FC: Darázs – Bera, Németh D., Németh Á., Pápai – Dancsó, Maczkó, Hriagyel, Balogh (Mák, 79.) – Magos, Szép. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Budveszel Benjámin, Ökrös, Jakab, Baranyi, ill. Szép, Maczkó, Pápai

Gól: Budveszel Benjámin (12.), Budveszel Benett (38., 90.), Domán (35., 68.), Jakab (45.)

Jók: az egész csapat, ill. Pápai, Dancsó, Magos, Szép

Csatlós Tamás: – Gratulálok a csapatnak, meg tudtuk ismételni a múlt heti jó játékot! Jó volt látni, hogy a játékosok élvezték a játékot, és szebbnél szebb támadásokat vezettünk, aminek csak egy részét váltottuk gólra. Volt egy negatív nyilatkozatom az érsekvadkerti meccs után. Sokat beszélünk azóta a csapat jövőjéről, és csak pozitív impulzusok érnek ezzel kapcsolatban is. Van még két bajnoki meccsünk, arra szeretnénk koncentrálni, de már elkezdtük építeni a tavaszi szezont! Elvégre a csapat neve is az, hogy Építők! Szeretnénk fokozatosan építkezni! Remélem, lesznek olyanok, akik ebben részt szeretnének venni és a csapat mellé álnak! További sok sikert a Szendehelynek és Kovács Imre barátomnak! Gratulálok a fiatal asszisztensnek, hogy ilyen fiatalon, már ilyen érett és jó teljesítményt nyújt!

Kovács Imre: – Először is, köszönöm a három, sérülten játékot vállaló, valamint az ifi és öregfiúk csapatunkból visszajátszó játékosainknak, hogy tizenketten meg tudtunk ma jelenni. Ez van, itt tartunk a papíron huszonkettes keretünkből… Másodszor, gratulálok Csatlós Tominak és csapatának az ilyen arányban is megérdemelt sikerükhöz. Végül, ezúton is köszönöm Torják Pistinek a megtisztelő köszöntését!

A bajnokság aktuális állása: