2024.05.26.

Pontot rabolt Mohoráról a Pásztó

Egy súlyos vereség után talált magára Smelkó Károly együttese.

Szombaton a Pásztót fogadta a Mohora a vármegyei élvonal tizenkettedik fordulójában. Az első félidőben nem tudtak fogást találni egymáson a gárdák. Erre azért valamelyest több alkalmuk volt a házigazdáknak, de az ismét beugró vészkapus Kresák György lehúzta a rolót. Jó darabig a második felvonásban sem változott az állás, sehogy sem voltak képesek eredményesek lenne a hazaiak. Aztán az utolsó negyedórához érve a látogatók törték meg a csendet, Dinka lőtt nagy gólt. Ezt követően eggyel feljebb kapcsoltak a mohoraiak és Szita egyenlített. Volt azért még hátra idő, de a fordítás már nem jött össze a vendéglátóknak, így egy egyes döntetlennel fejeződött be a küzdelem. Egy súlyos zakó után tudta összekapni magát Smelkó Károly idegenből pontot csenő legénysége.

Vármegyei I. osztály, 12. forduló:

Unicum FC Mohora-Pásztó SK 1-1 (0-0)

Mohora, 100 néző. Vezette: Derda J. (Kocsis J., Derda N. K.)

Unicum FC Mohora: Földi (Deme, 46.) – Pistyúr D., Kotasz (Klinger, 74.), Telek (Strihó, 46.), Lavkó – Pistyúr Zs., Rácz D., Káposzta, Bartal (Pécsi, 46.) – Széles G. (Rados, 69.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Pásztó SK: Kresák – Tari, Almási, Lipták, Békési – Kelemen – Szőllősi (Molnár B., 91.), Percze (Kurcsik, 93.), Csépe I. (Jánosik, 80.), Dinka – Nagy Zs. (Hranek, 89.). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Pistyúr Zs., ill. Nagy Zs., Csépe I., Almási, Békési, Dinka, Kurcsik

Gól: Szita (80.), ill. Dinka (75.)

Jók: Pistyúr D., Kotasz, Káposzta, ill. az egész csapat

Baranyi Tibor: – Csapatösszeállítóként azt kell mondanom, bár az első félidő után nulla nullás eredménnyel mentünk az öltözőbe, úgy gondolom, hogy megvolt az a két-három lehetőségünk, amiből gólt tudtunk volna szerezni. Ez sajnos nem sikerült. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy két belsővédőmet és kapusomat cserélni kellett. Ez nem a mi életünket, hanem minden csapat életét meg tudja nehezíteni. Stabil, fix, meghatározó emberekről beszélünk. A második félidőben teljesen felborult a pálya, uraltuk a játékot, szerintem a játék minden elemében sikerült felülmúlnunk a Pásztót. Erre egy nagyon jól eltalált lövésből elért bombagóllal sikerült megszerezniük a vezetést. Aztán hatalmas erőket mozgósítva sikerült egalizálnunk. Igazságos eredmény született. Gratulálok mindkét csapatnak! Utólag most már azt mondom, hogy egy remek Pásztó ellen sikerült itthon tartanunk egy pontot. 

Smelkó Károly: – Hat null után elmenni meccselni Mohorára nem egyszerű, de eljöttünk és próbáltunk szervezetten játszani. Úgy gondolom, nem is rosszul, még a vezetést is megszereztük, aztán sikerült kiegyenlíteni az ellenfélnek, de úgy vélem, a döntetlen reális a mérkőzés képét látva. Köszönöm a csapatnak, hogy felálltak a padlóról, és köszönöm a szurkolóknak, akik elkísérték a csapatot! Szarvas Imre elnök úrnak és kedves feleségének köszönöm a névnapi ajándékot, illetve köszönöm a mohorai vezetőknek a vendéglátást! Nagyon kedves emberek, és ezúton kívánok nekik további sok sikert!

A bajnokság aktuális állása: