2024.04.18.

Bravúrremivel jelentkezett a Diósjenő

Az Érsekvadkerttel ikszeltek a meglepetést szerző házigazdák.

Szombaton Diósjenőn volt jelenése az Érsekvadkertnek a vármegyei élvonal tizenkettedik fordulójában. Bár az utóbbi időszakban tapasztalható megtorpanásuk ellenére a vendégek számítottak favoritnak, pár perc elteltével mégis a remekül kezdő házigazdák kerültek előnybe. Az első félidő derekán ráadásul tovább nőtt a különbség, Monostori Albert duplázott. Ezt követően is lendületben maradtak a hazaiak, de nem tudtak újra betalálni, amit kiváltképp bánhattak, amikor a szünet előtt érkezett a szépítés. A második felvonásnak nagyobb elánnal vágtak neki a látogatók, akik az összecsapás kétharmadánál egalizáltak. Volt még hátra fél óra, de már egyik gárda sem tudta eldönteni a maga javára az ütközetet, így igazságosnak mondható, kettő kettes remivel fejeződött be a presztízsmeccs. Megilleti a dicséret a papírformára rácáfoló és bravúros pontot szerző diósjenőieket.

Vármegyei I. osztály, 12. forduló:

Diósjenő SE-Érsekvadkert SE 2-2 (2-1)

Diósjenő, 150 néző. Vezette: Kalmár P. (Szemesi Zs.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Szabó L., Varga M., Pincze, Haljárszki – Balga, Dávid M. – Lami (Krajcsek, 82.), Bőgér D. (Makkai, 62.), Monostori A. (Bőgér Á., 92.) – Varga Gy. (Varga N., 57.). Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Érsekvadkert SE: Nádasi – Márkus, Girán, Vasilijevic, Juhász – Sztraka (Győri, 46.), Tóth Sz., Orovecz, , Mezey – Lukáts, Kispéter (Kiss G., 59.). Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Lami, Dávid M., Szabó L., Varga M., Varga N., ill. Lukáts

Gól: Monostori A. (4., 22.), ill. Lukáts (42.), Kispéter (59.)

Jók: az egész csapat, ill. Vasilijevic, Tóth Sz.

Varga Gyula: – Megmondom őszintén, az első félidő az Érsekvadkertre volt hízelgő. Helyzet nélkül tartottuk őket, mellette két óriási gólt rúgott Albi és kettő helyzetünk kimaradt. Lehetett náluk a labda többet, nem igazán érdekelt! Sajnos egy figyelmetlenség miatt kettő eggyel fordultunk, aztán a második félidőben nagy nyomás gyakorolt ránk az ellenfél, de talán két komoly helyzetük volt. Mellette nekünk is volt pontrúgásokból lehetőségünk, ami ígéretes volt, de sikerült egyenlíteni az ellenfélnek, amivel döntetlen lett a mérkőzés. Minden tiszteletünk a csapaté, ahogy ma mentek, szenzációs volt, és a mentalitás is. Senkit nem lehet elmarasztalni. Szép volt, srácok! Ami mellett nem tudok elmenni, az az, hogy nem értem, miért kell sértegetni azokat a játékosokat, akik sokat tettek az érsekvadkerti fociért! Nem kevesebb, mint nyolc játékos szerepelt Érsekvadkerten a diósjenői csapatból. Szabó Lénárd, Dávid Máté, Tóth Roland, Balga Larion, Lami István, Krajcsek Gergely, Varga Marcell, illetve én. Elfogadhatatlan az, hogy mindenféle árulónak lehordjak őket, és még sorolhatnám a sértő szavakat, de nem teszem, mert ki kellene sípolni…. Tehát lehet támadni a Facebook-on, lehet kommentálni ész nélkül. Úgyis kiállunk a játékosainkért. Ettől függetlenül sok sikert kívánunk Nyikos Józsinak és csapatának! A mieinknek pedig tiszta szívből gratulálunk!

Nyikos József: – Kimondottan nem játszottunk jól az első félidőben, de nagyon meg vagyunk fogyatkozva. Nem kifogásként mondom, mert aki a pályára megy, annak kell teljesítenie, de sérült játékosokat vetünk be, akiket tudunk. Akiket meg nem, ők nem is jönnek. Kevesen vagyunk. Az első félidőben két felívelés volt a Diósjenő részéről, amit nagyon szépen végigvittek. Mindkét gólnál hibáztunk. Bármennyire is labdabirtoklási fölényben voltunk, előrefelé nem voltunk jók, így hiába akadtak helyzeteink, hogy nyerjünk, igazságos a döntetlen, mert az ellenfél jól csinálta, amit tud. A csapat erejét mutatja, hogy kiegyenlítettünk és lett volna lehetőségünk nyerni is, de ebben a szituációban, amiben most vagyunk, azért nem egyszerű. Nincs még semmi veszve. Próbáljuk összeszedni magunkat. Aztán a második félév remélhetőleg olyan lesz, amilyenek kell lennie. Sok nehézséggel nézünk szembe. Azon leszünk, hogy ezeket megoldjuk, és visszatérjünk oda, ahonnan elindult ez az egész.

A bajnokság aktuális állása: