2024.05.26.

Idegenben gyűjtött pontokat a Berkenye

Nem termett babér a Szécsénynek.

Szombaton a Berkenyét fogadta a Szécsény a vármegyei élvonal tizenkettedik körében. Bár az első félidőben a házigazdák voltak aktívabbak, csak elrontott helyzetekig jutottak, betalálni nem tudtak. A második felvonásban Less révén hamar megszerezték a vezetést a vendégek, akik aztán Rottek jóvoltából növelték előnyüket. Nem adták fel a hazaiak, az utolsó negyedórához érve szépítettek, de ezt követően már nem tudták megragadni a veszett fejsze nyelét. Az utolsó percekben Illés büntetője zárta le végérvényesen a meccset. Három egyre nyertek a látogatók.

Vármegyei I. osztály, 12. forduló:

Szécsény VSE-Berkenye SE 1-3 (0-0)

Szécsény, 100 néző. Vezette: Kovács M. (Pásztor B. J., Pálinkás S.)

Szécsény VSE: Csampa – Komár, Szokács, Rácz R., Gombár – Molnár, Kántor – Lőrik (Máté G., 46.), Bene, Matyóka (Miklós G., 80.) – Oláh Á. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Földvári Sz., Illés T., Gyenes – Rusvay (Genzelman, 46.), Rottek, Keresztes – Greff, Less, Selmeci. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Szokács, Gombár, Bene, Molnár, Oláh Á., ill. Rottek

Gól: Máté G. (75.), ill. Less (56.), Rottek (63.), Illés T. (89.)

Jók: Bene, Kántor, ill. az egész csapat

Tőzsér Zsolt: – Az első félidő kihagyott ziccerjei után, beigazolódott a labdarúgás törvénye…

Rusvay Gergely: – Szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert végig fegyelmezetten, szervezetten játszottak, betartva azokat a taktikai dolgokat, amiket meccs előtt megbeszéltünk. Ezer sebből vérezve érkeztünk, de teljesen megérdemelten nyertünk. Azt gondolom, a mai meccsen a rutin döntött! Gratulálok az „öregfiúk” csapatomnak, a Szécsénynek pedig további sok sikert!

A bajnokság aktuális állása: