2024.06.23.

,,Küzdeni, csúszni-mászni fogunk az utolsó leheletünkig”

A Békés vármegyei élvonalban bajnoki címet szerző Gyula ellen NB III-as osztályozót vívó Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője, Kárpáti Zoltán szerint az egyik legerősebb riválissal találkozik együttese.

Az előző hétvégén befejeződő vármegyei első osztályú küzdelmeket követően kiderült, hogy az ezüstéremig jutó Bánk-Dalnoki Akadémia képviselheti majd térségünket az NB III-ba történő feljutásról döntő kétfelvonásos párharcban. A Békés vármegyei élvonalban bajnoki címet szerző, komoly erőt képviselő Gyula lett a télen edzőváltáson áteső, új arculattal és játékstílussal felvértezett, eredményességben is előre lépő gárda ellenfelet. A szombaton esedékes odavágót megelőzően az együttes vezetőedzőjét, Kárpáti Zoltánt kérdeztük.

– 1992-ben a dánok a strandról lettek Eb-győztesek….

– Ha innen közelítjük meg a dolgot, akkor ez most még nekünk is jól elsülhet – kezdte Kárpáti Zoltán.

– Hogy fogadta a hírt, miszerint két újabb mérkőzés várhat a csapatra az idény végén?

– Meglepődtünk. Szombaton a bajnoki mérkőzés után Bánkon lezártuk a szezont, éremátadással és közös vacsorával egybekötött BL-döntő nézéssel. Erre hétfő este jött a telefon Torják Istvántól, a Dalnoki Akadémia alelnökétől, hogy „Zoli, készüljetek, a ‘Lapujtő nem vállalja az osztályozót.”

– Ezt követően milyen logisztikát igényelt az elmúlt napok feladatainak elrendezése?

– Azonnal lépni kellett, a héten három (főleg taktikai) edzéssel készültünk a szombati odavágóra. A srácok nagyon feldobódtak a hír hallatán, de sajnos több hiányzónk is lesz a mérkőzéseken, mivel már korábban, előre lekötött programok voltak erre az időszakra.

– Mit gondol a kapott ellenfél kapcsán?

– A pályára lépő csapatok közül az egyik legerősebb játékerőt képviselő gárdába sikerült “belehúzni”. Jelenleg előttünk járnak infrastruktúrában és financiálisan is, NB-s szinten is meghatározó játékosaik vannak. Ráadásul a legjobb korban lévő labdarúgók alkotják a keretüket, és az is sokat mondó, hogy szinte átgyalogoltak a bajnoki vetélytársaikon és a Vármegyei Kupát is simán behúzták.

– Ezzel együtt, ha valami pozitív adalékba szeretnék belekapaszkodni, azt is mondhatjuk, a Békés vármegyei bajnokságot csak tíz csapat alkotja, és a hírek szerint, nem biztos, hogy eszeveszett küzdelemsorozatról van szó…

– Félreértés ne essék, mindent meg fogunk tenni, hogy méltóképpen képviseljük Nógrád vármegyét, ha már lehetőségünk van rá. Küzdeni, csúszni-mászni fogunk az utolsó leheletünkig, ezt megígérhetem! Nagyon meg kell szerveznünk a védekezésünket csapat szinten, le kell zárnunk a területeket, és a kevés adódó kontrából megpróbálni jól sáfárkodni. Abból, hogy milyen (lehet) az ottani vármegyei bajnokság, sosem szabad kiindulni, inkább a játékosok egyéni képessége a döntő faktor egy osztályozós párharcnál!

– Mivel lenne elégedett az odavágó után?

– Ha nyitott maradna a feljutás kérdése a visszavágó előtt.