2024.05.29.

Ismét fontos rangadót nyert a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Tóth Olivér vezérletével diadalmaskodott az éllovas az Érsekvadkert ellen.

Múlt szombaton az Érsekvadkertet fogadta a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei első osztály huszonegyedik fordulójában rangadóján. Az első félidő inkább a házigazdáké volt, egy darabig viszont nem jött a gól. Aztán éppen a szünet előtt meglett a vágyott előny. Rögtön a szünet után a duplázó Tóth Olivér növelte övéi lépésfórját. Sok idő volt még hátra, nem is adták fel a látogatók. Az utolsó negyedórára kanyarodva Tóth Szabolcs szépített, de egyenlíteni már nem tudtak a vendégek, hiába tettek meg mindent. Kettő egyre nyertek az újabb fontos derbin diadalmaskodó ‘lapujtőiek.

Vármegyei I. osztály, 21. forduló:

Silver Tüzép-Karancslapujtő-Érsekvadkert SE 2-0 (1-0)

Karancslapujtő, 400 néző. Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Homoki G.)

Silver Tüzép-Karancslapujtő: Vida – Romhányi, Sulcz, Sándor, Tóth O. – Híves, Bonivárt – Szeles, Horváth T. (Banka D.), Kecskés – Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Érsekvadkert SE: Flamich – Juhász M., Vasiljevic, Girán, Márkus – Lukáts, Tóth Sz., Lanczkor, Büki – Kispéter, Orovecz. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Szeles, Tóth O., ill. Büki, Lanczkor, Lukáts, Tóth Sz., Girán, Orovecz, Kispéter, Vasiljevic, Juhász M.

Piros lap: Sulcz (84.), Kecskés (95., mindketten Silver Tüzép-Karancslapujtő), ill. Nádasi (53., Érsekvadkert SE, a kispadon)

Gól: Tóth O. (44., 49.), ill. Tóth Sz. (76.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Szabó Gábor: Elképesztően nehéz meccsen vagyunk túl! Ellentétes félidőket produkáltunk. Az első játékrészben uraltuk a játékot, kombinatív és tetszetős focit játszottunk, az ellenfelünk a tizenhatosunkig nem jutott el, illetve a gólt is a lehető legjobbkor szereztük. A szünet után gyönyörű gólt szereztünk, jól tartottuk a labdát, nem hagytuk kibontakozni az ellenfelet. Aztán a hetvenötödik perc környékén jött egy kis hullámvölgy, amit nem vártam, de hozzá kell tennem, hogy olyan sebességgel és intenzitással játszottunk, hogy benne volt egy kisebb megakadás. Nagyon féltem ettől a rangadótól, főleg hazai pályán, mert mostanában itthon nem sikerült igazán jó eredményt elérni. A csapatom erejét mutatja azonban, hogy egy ilyen nagyszerű ellenfelet sikerült két vállra fektetnünk. Megmondom őszintén, nagyon sajnálom őket, hogy ilyen helyzetbe kerültek, mert ezek a játékosok sokkal többet érdemelnének. Nagyon boldogok vagyunk, mert ez lélektanilag kiemelten fontos győzelem volt, ezért gratulálok a fiúknak! A vadkertieknek kitartást és további sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő meccseire!

Nyikos József: Nehéz ilyenkor bármit is mondani… Az első félidőben nem játszottunk jól, adtunk egy félidőnyi előnyt a házigazdáknak, akik ki is használták ezt. Nem szeretek bírózni, nem is néz ki jól, hogy vereség után egy edző előveszi őket, de most annyira egyértelmű volt, hogy minden kétes dolgot az ellenfélnek fújt, a mi oldalunkon nem azonos mércével hozza meg a döntéseket, arról már nem is beszélve, hogy egy góltól is megfosztott minket. Biztosra veszem, hogy látta, hogy bent volt a kapuban a labda, nekem már volt tapasztalatom vele ilyen szituációban, biztos nem vagyok neki szimpatikus, nem kedveli az Érsekvadkertet. Most majd biztos megvédi magát, hogy kiállított két játékost a ‘lapujtőiektől. Persze, a meccs végén már igen, de addig széttördelte a játékot. Nagyon jó csapat a Karancslapujtő, mi is hibáztunk, hogy negyvenöt percnyi előnyt adtunk nekik, de ellenszélben játszottunk végig, ami meghatározta teljes mértékben a találkozó végkimenetelét. Gratulálok a Karancslapujtőnek, mi pedig megyünk tovább és kiderül miként alakul a helyzetünk Érsekvadkerten.

A bajnokság állása: