2024.05.29.

Tartja remek szériáját az SBTC

A Tiszaújváros ellen aratta zsinórban harmadik sikerét Sebestyén Szilárd csapata.

Múlt vasárnap az élbolyhoz tartozó Tiszaújvárost fogadta az SBTC a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának huszonnegyedik körében. Nem várt könnyed menet a házigazdákra, akik ennek ellenére bizakodhattak, mivel önbizalommal telve várhatták a kezdősípszót. Kellő bátorsággal vetették bele magukat a küzdelembe a hazaiak, nem látszódott a táblázaton meglévő különbség.

Az első félidő derekán a vezetés is összejött a fekete-fehéreknek. A játékrész hajrában büntetőből érkezett az egyenlítés, de még éppen a pihenőt megelőzően, ugyancsak tizenegyesből, újra betaláltak a salgótarjániak, Filkor nem hibázott. A második felvonásban igyekeztek egalizálni a vendégek, akadtak is kisebb-nagyobb lehetőségeik, szerencsére azonban képtelenek voltak válaszolni. Kettő egyre győzött Sebestyén Szilárd kiváló formában állomásozó legénysége.

NB III Észak-Keleti-csoport, 24. forduló:

Salgótarjáni BTC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 2-1 (2-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 410 néző. Vezette: Török M. (Juhász B., Végh M.)

Salgótarjáni BTC: Szalay – Molnár, Csuka, Kálmán R., Klajban (Jacsó, 87.) – Boros (Tarlósi P., 53.), Nagy X., Horváth M. (Csáki, 77.), Filkor B., Benkő – Csifó. (Tarlósi M., 87.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina – Farkas, Papp, Ivánka, Lőrincz – Varjas, Kollár (Cseh, 59.) – Bussy (Valkay, 64.), Vitelki B. (Bidzilya, 64.)(Géringer, 87.), Bökönyi – Skripek. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Sárga lap: Horváth, Csifó, ill. Bussy

Gól: Kálmán (23.), Filkor B. (45+3.), ill. Skripek (36.)

Sebestyén Szilárd:Óriási fegyvertényt hajtottunk végre. Sorozatban a harmadik győzelmet tudtuk megszerezni. Egy kimondottan jó csapat ellen játszottunk. A problémám igazából csak az ezzel az egésszel, hogy óriási ellenszélben játszunk, akár idegenben, akár hazai pályán. Hála istennek, kibírtuk. Olyan volt, mintha idegenben játszottunk volna, a szabadrúgások hetven százalékát a vendégcsapat kapta. Szerencsére, ezen túl tudtunk lenni és be tudtuk húzni a számunkra égetően szükséges három pontot.

Vitelki Zoltán: – Igazából minőségben nem tudtunk olyan színvonalat hozni, mint az eddigi mérkőzéseken. Sokat beszéltünk a mérkőzés előtt, hogy miben kell felülmúlnunk a hazai csapatot. Tudtuk, hogy lendületben vannak. ahogy azt is, hogy biztosan akarják majd a győzelmet, ahogy mi is. A mai mérkőzésen kicsit a minőség hiányzott. Úgyhogy eléggé csalódott vagyok. A szerencse sem állt mellettünk. Ott volt egy kapufa, egy megpattanó lövésnél, de úgy gondolom, picit ma csapatszinten voltunk ma gondban.

A bajnokság állása: