2024.04.16.

Jöhet a tizenötödik forduló a vármegyei egyben

Berkenyére hivatalos a Silver Tüzép-Karancslapujtő, a Héhalom ellen kezdi a tavaszt az Érsekvadkert, a Szendehellyel találkozik a Bánk-Dalnoki Akadémia.

A mostani hétvégén beindulnak a tavaszi idény küzdelmei vármegyénk élvonalának 2023/2024-es kiírásában. A tizenötödik kör valamennyi mérkőzésére szombaton kerül sor. Lássuk, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 15. forduló:

2024. március 2. (szombat), 15.00:

Berkenye SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

A papírforma szerint sima győzelemmel kellene nekivágniuk a tavasznak a mezőnyt hibátlan mérleggel vezető látogatóknak. Ugyan az edzőmeccsek ismét változatosra sikeredtek a ‘lapujtőieknél, ilyen tekintetben a házigazdák is el tudtak volna képzelni kellemesebb időszakot. A nyugat-nógrádiak csúfos fiaskóval melegítettek, igen csak össze kell kapnia övéit Rusvay Gergelynek, ha meg szeretnék nehezíteni a legfőbb bajnokaspiráns dolgát. A vendégek nem voltak pályán az előző hétvégén, így mondhatni, rápihentek a közelgő erőpróbára, ahol így vagy úgy, de zsebre kellene tenniük valamennyi pontot. A hazaiak leginkább csak a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, amúgy minden más érdemi tényező a másik oldal diadalát vetíti előre. Komoly fegyverténynek számítana a berkenyeiektől, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni a jóval acélosabbnak tetsző másik oldalt.

Héhalom SE-Érsekvadkert SE

Helyszín: Hatvan, Népkert Sporttelep.

Ennek a párosításnak is adott a kimagasló favoritja, elvileg nem hibázhat a táblázaton jóval előrébb elhelyezkedő alakulat, azaz Nyikos József társulata. A héhalmiak pályájuk védelme érdekében, semleges környezetben, Hatvanban rendezik meg az összecsapást, aminek keretein belül bizony nem vár rájuk egyszerű menet. A házigazdák két fontos láncszemüket is elveszítették télen, egyébként eléggé szerteágazó gyakorló mérkőzéseket tudhatnak maguk mögött. Az ellenfélnél rendeződött minden körülmény, már csupán a futballra kell koncentrálni, folytatódhat a küzdelem egy minél szebben csillogó éremért. Már az utóbbi téli fellépéseken is látszódott, hogy egyben vannak a ‘vadkertiek, de amennyiben komolyan gondolják a vérmesebb ambíciókat, szombaton kötelező lenne nyerniük. Ugyan tényleg nem ők az esélyesek, ehhez azért lehet egy-két szavuk a vendéglátóknak is, vélhetően igyekszek majd rágós falatnak bizonyulni Berkes László társulata.

Bánk-Dalnoki Akadémia-Szendehely FC

Helyszín: Diósjenő, műfüves pálya.

A dobogós csapatok közül papíron mindegyiknek győzelemmel kellene kezdeni a tavaszi idényt, ezen vélekedés alól nem képez kivételt ezen párharc házigazdája sem. Ezt a találkozót is semleges helyszínen, Diósjenőn bonyolítják le, szépen lassan azonban közeledik az idő, amikor visszatérhetnek otthonukba a bánkiak. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt új edzővel várják ezt a küldetést. Az egyik oldalon Kárpáti Zoltán, míg a másikon Schwarcz Zoltán kezébe került a stafétabot. A felkészülési mérkőzések itt is-ott is széles skálán mozogtak, a cél azonos, jó lenne egy minél eredményesebb bemutatkozás az év első tétmeccsén. Bár kitartunk azon véleményünk mellett, miszerint előzetesen több sansszal illetnénk a pályaválasztó társulatot, gyorsan hozzátennénk, mérget nem vennénk erre a forgatókönyvre, egy sanda gyanúnk szerint, nem fogják olcsón adni a bőrüket a szendehelyiek, akik megfelelő összetételben akár fel is vehetik a kesztyűt.

Építők KC-Unicum FC Mohora

A forduló legérdekesebbnek kinéző összecsapásán néznek egymással farkasszemet a csapatok, egy igazi ki-ki meccsnek nézünk elébe, ahol akármi előfordulhat. A látogatók szemszögéből kiváltképp nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le az ütközet, ugyanis amennyiben kikapna a jelenleg a másik oldalhoz képest ötpontos hátrányban lévő brigád, az egyúttal azt jelentené, hogy végleg el kell búcsúzni a felsőházi rájátszástól. Az tuti, hogy a salgótarjániak ki szeretnék golyózni egyik riválisukat, saját játékterükön pedig akár meg is valósulhat ez a törekvés, ehhez legjobb arcukra lesz szükség. Mindkét társaság győzelemmel hangolt, a házigazdák kerete szinte nem módosult a télen, a mohoraiak valamelyest erősödtek, ráadásul Szitát is meg tudták tartani. Nem tudunk dönteni a labda útjára indulását megelőzően, kiegyenlített, férfias küzdelemre számítunk. Nüanszok határozhatják meg, hogy melyik armada lesz boldogabb a lefújás hallatán.

Szécsény VSE-Bátonyterenyei TC

Ez az alsóházi viaskodás is teljes mértékben nyíltnak ígérkezik, háromesélyesnek tűnik a párbaj. Az előkészületi mérkőzések tekintetében mindkét alakulat jól teljesített, hiszen a hazaiak veretlenül zárták a téli időszakot, míg Forgó Péter együttese mindhárom fellépését behúzta. Ugyancsak közös az érintettekben, hogy sikerült megerősíteni az állományt. Szintén azonos a táblázaton való előrelépési szándék, mindkét legénység megindulna felfelé, már csak az a kérdés, ez a törekvés melyiküknek fog összejönni. Ami biztos, hogy egy esetleges siker segítségével megelőznék ellenfelüket a perpillanat sereghajtó látogatók, akik hatványozottan mielőbb elbúcsúznak ettől a „titulustól”. Az ismerősebb környezet a szécsényiek malmára hajthatja a vizet, jó napot kifogva viszont a vendégekben is meglehet a kellő potenciák ahhoz, hogy két vállra fektessék vetélytársukat. Változásra csörtére van kilátás. Nincs kiemelkedő favorit. Egyelőre a sötétben tapogatózunk.

2024. március 2. (szombat), 17.00:

Pásztó SK-Diósjenő SE

Helyszín: Hatvan, Népkert Sporttelep.

Ezt a meccset valamivel később rendezik meg, mint az összes többit, és ismerve vármegyénk viszontagságait, vélhetően némi csúszás is elképzelhető az eredetileg kiírt időponthoz képest… Erre a mérkőzésre is semleges vidéken, műfüves játéktéren kerül sor, nyilván nem véletlen, hogy a pásztóiak óvják „szentélyüket”. Az esélyesek egyértelműnek látszanak, elvileg nem hibázhat Smelkó Károly társulata. A felkészülési párharcok alapján hatványozottan nem lehet kérdés a csörte kimenetele, míg a házigazdák mondhatni, sziporkáztak, a diósjenőiek számára nem igazán sült el jól a holtidény. A vendéglátók szeretnének ott lenni a felsőházi rájátszásban, és ugyan perpillanat még lépéshátrányban vannak, nem adták még fel ezen jellegű terveiket, éppen ellenkezőleg, masíroznának tovább az első négy irányába. A nyugat-nógrádiak leginkább is szeretnének feljebb kúszni, de valószínűleg nem mostani kiruccanásuk alkalmával fogják növelni egységeik számát…