2024.06.23.

,,Jó formában érzem most magam”

A Mohora támadója, Szita Bence ismét elkapta a fonalat és termeli a gólokat.

A középházi rájátszásnak vágott neki a vármegyei első osztályban a Mohora együttese. Baranyi Tibor csapata három győzelemmel kezdte az alapszakaszt követő periódust. Kiemelendő a gárda csatárának, Szita Bencének a teljesítménye, aki azután, hogy előbb három, majd két találatot ért el, legutóbb Héhalomban négy alkalommal is eredményes tudott lenni. Bombaformába kapcsán kérdeztük a fonalat ismét elkapó támadót.

– Hogyan tekint vissza a bajnokira?

– Nagyon jó felfogásban játszottuk le az egész meccset – mondta Szita Bence. Rögtön az elején felmentünk az ellenfélre és sikerült őket beszorítani. Szerettük volna megmutatni, hogy a múltkori vereség csak egy kisiklás volt. Teljesen uralni tudtuk a pálya minden részét, és a helyzeteinket elég jó arányban ki is használtuk. Ezzel pedig el is tudtuk dönteni a mérkőzést a saját javunkra.

– Mi a véleménye a saját teljesítményéről?

– Jó formában érzem most magam, jönnek a gólok is hál’ istennek, ami persze nem csak az én érdemem, hanem nagyban hozzájárul a csapat is ehhez! Próbálom ezt tartani a bajnokság végéig, és ezzel segíteni a csapatot, hogy elérjük a rájátszásban a legjobb eredményt.

– Mennyire voltak csalódottak, hogy nem jött össze a felsőházi rájátszásban való részvétel?

– Igazából nagyon nagy cél kitűzés nem volt, természetesen szerettünk volna minél előbb végezni a tabellán, de azt ugye tudni kell, hogy sajnos mi nem edzünk, mert nem igazán tudunk összejönni. Ettől függetlenül szerintem a csapat minden hétvégén megpróbálja magából kihozni a maximumot, aztán ez eldől a végén, hogy mikor, mire elég, de egyáltalán nem vagyunk szomorúak. Szeretnénk az ötödik helyet megszerezni a bajnokság végén.

– Szemezget még a gólkirályi címmel?

– Nagyon nincs könnyű dolgom, az biztos, mert Kiss Karcsi is nagyon jó formában van, és szépen termeli a gólokat ő is. Mikor egymás ellen játszottunk, akkor beszélgettünk a meccs végén, gratuláltam, és azt mondtam neki mosolyogva, most már nyerd meg a gólkirályi címet! Viszont örülök, hogy ennyire sikerült felzárkóznom hozzá, és ha még ő is az esélyesebb, akkor is megpróbálom zsinórban harmadszorra is elvinni ezt a címet!

– Szombaton a Pásztó elleni hazai mérkőzésen folytathatják jó sorozatukat.

– Tudjuk, hogy edzőváltás volt és hasonló dolgok, viszont azt nem, hogy a megbízott edzőnek mi lesz a stratégiája, Nekünk azonban a saját játékunkkal kell foglalkozni, és ha kellő alázattal és győzni akarással lépünk fel a pályára, akkor itthon tudjuk tartani a három pontot. Mindenféleképpen nyerni szeretnénk hazai környezetben!