2024.05.26.

A hétvége embere: Katona Bence

Mesternégyessel vezette sikerre csapatát a Pásztón győzedelmeskedő Silver Tüzép-Karancslapujtő csatára. 

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon tizenharmadik köre után a Silver Tüzép-Karancslapujtőt erősítő Katona Bencére szavaztunk, aki mesternégyessel vezette győzelemre a Pásztó otthonában hat négyes sikert elérő együttesét. Most pedig jöjjön az ismét termelékeny produkciót bemutató támadóval készült interjúnk!

– Hogy látta a legutóbbi mérkőzést?

– Összességében magunknak tettük nehézzé a találkozót – mondta Katona Bence. Az első félidő után azt gondoltam, hogy ez egy sima lesz. Sajnos a háromgólos előny után azt hittük, megvan a meccs, aztán visszajött a mérkőzésbe a Pásztó. Így az utolsó percig nem nyugodhattunk meg.

– Mindent összevetve mi a véleménye saját teljesítményéről?

– Összességében elégedett vagyok, örülök, hogy ismét gólokat tudtam szerezni. Viszont az első félidőben is voltak lehetőségeim, amit nem sikerült gólra váltani, emiatt van kis hiányérzetem.

– Vajon hány találatnál állhat meg az idény végén?

– Ha nem hátráltat sérülés, eltiltás vagy bármi más dolog, akkor mindenképpen jó lenne harminc gól felett zárni a szezont.

– Jelenleg mekkora esélyt lát a bajnoki címre?

– Eddig jó úton haladunk a bajnoki cím felé, de még nagyon messze van a vége. A nyolcpontos előny jól mutat, de még sok meccs van hátra, és még ott van a rájátszás is. Mindent megteszünk azért, hogy elérjük a célunkat!

– Előbb szombaton a Szendehelyt fogadják a pontvadászatban, majd jövő héten jöhet a BSE elleni kupameccs. Mit vár ezektől az összecsapásoktól?

– A Szendehely ellen egy nehéz, harcos meccsre számítok. Ebben az időszakban már a pályák talaja is rányomhatja a bélyegét a mérkőzésekre. Az biztos, hogy csúszni-mászni kell majd a győzelem érdekében. A ‘Gyarmat elleni kupameccs sem lesz egyszerű. Egy ilyen fiatal, hajtós csapat bármikor tud meglepetést okozni, úgyhogy azt a találkozót sem szabad fél vállról vennünk.

– Akár a Karancslapujtő színeiben, akár más klub kötelekében, de később találkozhatunk még a nevével magasabb osztályban?

– Erre a kérdésre nagyon nehéz mit válaszolni. Nem tudni, mit hoz a jövő. Egyelőre az a lényeg, hogy ebben a bajnokságban segítsem minél jobban a csapatot.