2024.07.19.

A hosszabbításban döntött a Héhalom

Kiegyenlített meccset nyert meg Szendehelyen Berkes László legénysége.

Szombaton a Héhalmot fogadta a Szendehely a vármegyei élvonal tizenkilencedik fordulójában. Az első felvonásban nem találtak egymáson fogást a felek az inkább küzdelem jellemezte mérkőzésen, a kapuk érintetlenek maradtak. A második etapban hamar előnybe kerültek a látogatók, majd jó darabig nem rezdültek meg a hálók. A hajrához érve felgyorsultak az események. Előbb egy öngól formájában jött az egyenlítés, majd kisvártatva Balog jóvoltából ismét a vendégeknél volt a lépésfór. Hamarosan Kakuk egalizált, de még itt sem volt vége. A hosszabbításban a duplázó Fodor megint eredményes tudott lenni, így egyúttal három kettes sikerhez segítette csapatát.

Vármegyei I. osztály, 19. forduló:

Szendehely FC-Héhalom SE 2-3 (0-0)

Szendehely, 60 néző. Vezette: Kovács M. (Horváth S., Horváth B.)

Szendehely FC: Boda – Dancsó (Hugyecz, 62.), Pápai, Németh Á., Balogh – Maczkó, Matolcsi, Németh D., Kovács K. (Mester, 46.) – Szegvári (Kaszás, 46.), Kakuk. Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.

Héhalom SE: Szilágyi – Vasas (Baranyi A., 46.), Nagy Á., Tancsik, Kolarovszki – Fodor, Nguyen, Lakatos, Hajdú J. – Gólya (Gyuriska, 64.), Balog. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Németh D., Maczkó, ill. Hajdú J., Baranyi A.

Gól: Baranyi A. (74., öngól), Kakuk (86.), ill. Fodor (54., 93.), Balog (76.)

Jók: senki, ill. Fodor, Nguyen

Schwarcz Zoltán:A pálya futballra nem volt alkalmas, tehát egy rossz minőség pályán játszottunk, ami meg is határozta a mérkőzést, mert egy gyenge színvonalú meccs volt. Sajnos sok helyzetet elhibáztunk, az ellenfél kapusa remekül védett, és a vendégek pedig kihasználták az általunk nekik adott lehetőségeket, így sajnos elvitték a három pontot. A találkozó összképe alapján minimum a döntetlent megérdemeltük volna.

Berkes László: Féltem egy picit a mérkőzéstől. A négynapos ünnep mindig rányomja a bélyegét a megyei futballra, de mindkét csapatnál azt láttam, hogy átérezte a hatpontos mérkőzés súlyát. A győzelem által megközelítettük az ellenfelet a tabellán és kicsit elléptünk a mögöttünk lévőtől. Ez fontos lehet a rájátszás előtt. Az első félidőben a pálya minősége sajnos meghatározta mindkét csapat játékstílusát és kissé vagdalózó játék volt. Azt éreztem egyébként, ha három napig játszunk, akkor sem lesz gól, de a második félidő rácáfolt erre és Fodor Bazsi extra bombájával sikerült megszereznünk az előnyt. Kialakult egy nyílt sisakos játék, az ellenfélnek mindenféleképpen jönnie kellett, így nekünk adódtak lehetőségek. Nekik nyilván abból, hogy benyomtak minket. Kettő egynél kihagytunk egy büntetőt, amivel bebiztosíthattuk volna a sikert. Ezzel felhoztak a hazaiakat, akik mellett egyébként mindenképpen szól az, hogy fel tudtak állni és majdnem fordítottak. Kiegyenlítődött a meccs a végére, kettő kettő volt az állás. Volt egy sajnálatos sérülés, ami miatt kilencperces hosszabbítás volt. Ebből talán szerencsésebben jöttünk ki.. Itt megjegyezném, hogy az ellenfélnek is volt legalább annyi lehetősége az utolsó periódusban, mint nekünk. Reális eredmény az iksz lett volna. Örülök, hogy felénk pártolt a szerencse. Az ellenfél játékosának jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk! 

A bajnokság állása: