2024.04.22.

Ismét örülhetett a Berkenye

A Bátonyterenye ellen szakította meg rossz sorozatát Rusvay Gergely együttese.

Szombaton a Bátonyterenyét fogadta a Berkenye a vármegyei első osztály tizenkilencedik körében. Valamivel jobban kezdtek a látogatók, de ez gólban nem mutatkozott meg az első etapban, sőt éppen a szünet előtt vezetést szereztek a házigazdák. Rusvay talált be. A második felvonásban próbálkoztak ugyan a vendégek, eredménytelenül. A hajrához érve az egy büntetőt értékesítő Illés alakította ki az övéi kettő nullás sikerét jelentő végkifejletet. Ráfért már ez a győzelem Rusvay Gergely csapatára.

Vármegyei I. osztály, 19. forduló:

Berkenye SE-Bátonyterenyei TC 2-0 (1-0)

Berkenye, 70 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Kis G. Zs., Szász K.)

Berkenye SE: Maruszki – Gyenes, Mravik, Less, Fogarasi – Illés, Rottek, Rusvay (Keresztes, 70.) – Hesz (Sági, 61.), Fábri (Selmeci Á., 85.), Selmeci T. (Schlenk, 90.). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Bátonyterenyei TC: Csuka (Zsignár, 33.) – Bakos T. (Szomora, 66.), Kiss B., Gazdag, Kovács D. (Berki Sz., 33.) – Zsákai (Zámbó, 56.), Sasvári, Pál-Balázs, Lenkei (Simó, 38.) – Myszor, Bocsi. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Mravik, Sági, Keresztes, ill. Pál-Balázs, Gazdag, Myszor

Piros lap: Zsignár (77., Bátonyterenyei TC)

Gól: Rusvay (45+1.), Illés (78.)

Jók: Gyenes, Hesz, Maruszki, ill. senki

Rusvay Gergely:Nagyon fontos meccs volt számunkra, tudtuk, hogy az ellenfél támadói gyorsak és jó játékosok. Az első húsz percben ezt be is bizonyították, de szerencsére kimaradtak a helyzeteik és a kapusunk nagyokat védett. A vezetőgólunk a lehető legjobbkor jött, a félidő végén. A második félidőben volt két-három ordító ziccerünk, amivel lezárhattuk volna a meccset, végül egy jogos büntetővel sikerült nyerni! Sok sikert a Bátonyterenyének, a játékosaimnak meg nagy gratuláció! Ezt a győzelmet German József szülinapjának ajánljuk!

Forgó Péter: Gyenge teljesítmény, megye kettes színvonal, minősíthetetlen játékvezetés, hát, ez, amire nekem nincs szükségem hétről hétre. De! Innen is üzenem az „okoskodó barátainknak és a szakmázóknak”, hogy ebben a katasztrófahelyzetben is valakiknek ki kell tartani, mert az egyesület a legfontosabb jelenleg, nem az egyének! Ha esetleg bárki szerepet kíván vállalni esetleg jönne segíteni a „nagyotmondás” helyett, netalán megmutatni, hogyan is kell ezt csinálni, várom szeretettel, szívesen átadom a helyem és segítem mindenben! Elkötelezettek vagyunk, és itt olyan csapat lesz, bármilyen áron is, amire büszkék lehetnek a tulajdonosaink, és a mellettünk még kitartók!

A bajnokság állása: