2024.04.22.

Egygólos csörtét húzott be a Héhalom

Bátonyterenyén szerzett pontokat Berkes László brigádja.

Szombaton a Héhalmot fogadta a Bátonyterenyei a vármegyei első osztály tizenhatodik körében. Az első félidőben inkább a hazaiak előtt adódott lehetőség, de gól nem esett a küzdelmes találkozón. A fordulás után alig veszélyeztettek a csapatok. Az összecsapás kétharmadánál egy szórványos akciót eredményesen fejeztek be a látogatók, Gólya ért el találatot. A hátralévő idő képtelenek voltak válaszolni a házigazdák, akik ráadásul a hajrához érve egy piros lap miatt is bosszankodhattak. Végül megtartották vékonyka előnyüket a vendégek, akik egy nullra nyertek.

Vármegyei I. osztály, 16. forduló:

Bátonyterenyei TC-Héhalom SE 0-1 (0-0)

Bátonyterenye, 70 néző. Vezette: Kis Zs. (Varga P. B., Kis G. Zs.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Simó (Pál-Balázs, 77.), Gazdag, Almási, Berki Sz. – Sasvári (Bakos T., 67.), Zsákai, Sárközi, Bari (Pöstényi, 56.) – Myszor, Bocsi. Vezetőedző: Forgó Péter.

Héhalom SE: Szilágyi – Vasas, Abért, Tancsik, Kolarovszki – Hajdú J., Matusik, Nguyen, Fodor – Gólya (Varju, 69.), Balog B. (Molnár, 89.) Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Sasvári, Simó, Myszor, ill. Hajdú J., Matusik

Piros lap: Gazdag (83., Bátonyterenyei TC)

Gól: Gólya (60.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Forgó Péter:Az első félidőben értékelhető, a másodikban viszont értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk. Futás és akarat  nélkül, nem sokat várhatunk magunktól.

Berkes László: Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be ezen az alsóházi rangadón. A mérkőzés alapján teljesen háromesélyes lehetett volna a kimenetel. Az első félidőben túléltünk két-három nagyon szerencsés szituációt. Igazából a második félidőben egyik oldalon sem alakult ki komoly helyzet, de úgy gondolom, ebben a játékrészben már kicsit jobban domináltunk, és volt egy helyzet, amit gólra tudtunk váltani. Az sem volt ziccer, de betaláltunk, és ez szerintem el is döntötte a meccs sorsát, mert utána az ellenfél játéka kapkodóvá vált, illetve voltak értelmetlen szabálytalanságok, amiből kiállítás is lett. A piros lap után már nem volt esélye a hazaiaknak az egyenlítésre. Örültem a győzelemnek, hogy kis szerencsével sikerült begyűjtenünk, mert tényleg egy „rangadószagú” találkozó volt, és ennek mindkét csapat érezte a súlyát. Annak is örültem, hogy élőfüvön játszhattunk, és ha nem is volt jó a pálya minősége, a játékosok most már hozzászokhatnak ehhez a focihoz. Remélem, ez a siker erőt ad a továbbiakra. Ahogy a múlt héten mondtam, hogy a második félidőből próbálhatunk erőt meríteni, most úgy érzem, az egész csapat úgy futballozott, hogy ez a mérkőzés jó alapot adhat a következő pár fordulóra. Sok sikert kívánok az ellenfélnek!