2024.07.25.

Idegenben örülhetett a Szendehely

Diósjenőn aratott győzelmet Schwarcz Zoltán csapata.

Szombaton Diósjenőn volt jelenése a Szendehelynek a vármegyei élvonal tizenhatodik körében. Nem mindennapi villámgóllal rukkoltak elő a látogatók, Szegvári pár másodperc alatt beköszönt. Hamarosan Varga egalizált, így minden kezdődhetett elölről. A szünetig még próbálkoztak a vendégek, de nem változott az állás. A második felvonás derekáig teljesen nyílt volt a meccs. Aztán Wiedermann mattolta a házigazdákat. Hamarosan a csereként beszálló Hugyecz növelte a különbséget, majd Matolcsi is eredményes tudott lenni. Végül négy egyre nyertek a szendehelyiek.

Vármegyei I. osztály, 16. forduló:

Diósjenő SE-Szendehely FC 1-4 (1-1)

Diósjenő, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Gecse Z. (Homoki G., Zsélyi Cs.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Pincze, Varga M., Makkai (Csabuda, 70.) – Pálinkás, Krajcsek (Sebők, 57.) – Balga, Pikács, Lami (Bőgér D., 86.) – Monostori A. Játékos-edzők: Krajcsek Gergely, Bőgér Dávid.

Szendehely FC: Boda – Dancsó, Pápai, Németh D., Balogh (Magos, 46.)(Kozma, 88.) – Kaszás (Kovács K., 80.), Wiedermann, Németh Á., Matolcsi – Szegvári (Németh Á. V., 70.), Kakuk (Hugyecz, 62.). Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.

Sárga lap: Lami, Pálinkás, ill. Matolcsi

Gól: Varga M. (9.), ill. Szegvári (1.), Wiedermann (65.), Hugyecz (71.), Matolcsi (88.)

Jók: Pálinkás, Pikács, ill. Wiedermann, Dancsó, Pápai, Matolcsi

Krajcsek Gergely:A meccs elején megbeszéltük, hogy odafigyelve, fegyelmezetten próbálunk játszani. Erre a huszadik másodpercben null egy… Utána egy szögletet követően visszajöttünk, és úgy gondolom, hatvan percig nagyjából azt csináltuk, amit elterveztünk. Nagy játékunk nem volt, de legalább harcoltunk és volt ereje a csapatnak. Utána szokásosan kaptunk egy elkerülhető gólt és jött a többi. Úgy gondolom, egy fokkal jobb volt, mint a múlt heti, de összességében megérdemelten nyert a Szendehely. Ha nem is megy a foci, meg kellene tanulnunk egymásért küzdeni. Voltak biztató jelek, de ez még sajnos kevés. Sok sikert kívánok Zoli barátomnak, jó csapatot rakott össze!

Schwarcz Zoltán: Remekül kezdtük a mérkőzést, már a tizedik másodpercben meg tudtuk szerezni a vezetést. Sajnos ezzel a lélektani előnnyel nem éltünk, mert egy rögzített helyzet után a Diósjenő pár perc múlva ki tudott egyenlíteni. Úgy érzem, az első félidő második felében kicsit az ellenfél fölé nőttünk, játékban és helyzetekben is. Ott nagyon jól fociztunk, kapufát lőttünk, ziccereink voltak, de sajnos nem sikerült betalálnunk. A futball érdekessége, hogy a második félidőben viszont nem játszottunk annyira jól, mint az elsőben, és mégis akkor tudtunk rúgni három gólt. A hazaiaknak igazából csak rögzített szituációk után voltak lehetőségecskéi, de a kapusunknak nem is kellett lövést védenie. Úgy vélem, hogy magabiztosan és megérdemelten nyertük meg a meccset. A Diósjenőnek és Krajcsek Geriéknek további sok sikert kívánok!