A forduló mérkőzése(i)

Gabi

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Berkenye SE-Karancslapujtő KSE, a Bátonyterenyei TC-Szügy SE, a Tereske KSE-Szokolyi Alajos SE, illetve a Magyargéci Zöld Sasok SE-Varsány SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

START HIBO Megyei I. osztály, 18. forduló, 2021. április 3. (szombat), 16.00:

Berkenye SE-Karancslapujtő KSE

Mohácsi László, a Berkenye SE vezetőedzője: – Az általunk felállított második etap utolsó mérkőzéséhez érkeztünk, ami az elmúlt két idegenbeli meccsünkhöz hasonlóan ismét rangadó, most hazai környezetben, viszont az egyik legnagyobb riválisunk ellen. A teljesítményünkről, a kitűzött cél eléréséről, mindig az egyes szakaszok végén vonjuk le a konklúziót, és mindez alapján határozzuk meg a következő etap célját, így lesz ez most is, előbb felesleges találgatásokba bocsátkozni és előre álmodozni, nem tenném ezt most sem. Az ellenfelünk az elmúlt két fordulóban botladozott, legutóbb hazai pályán szenvedett vereséget – egyébként egy olyan csapattól, akik ellen mi is megszenvedtünk és lehetnek még ők is a mérleg nyelve -, de ez nem téveszt meg minket, hiszen tudjuk, hogy vetélytársunk kerete erős, kollégám jól összerakta a csapatát, és komoly támadórészleggel rendelkeznek, nem véletlenül tartoznak az élmezőnyhöz és pályáznak a dobogó bármelyik fokára. A legjobbunkat kell nyújtanunk ellenük.  Az elmúlt rangadókon előjött hibáink kijavítására kell koncentrálnunk védekezésben, valamint a játékunkban és támadásainkban rejlő potenciált kell felerősíteni ahhoz, hogy számunkra megfelelő eredményt érjünk el. A keretben többen is vannak, akiknek a játéka kérdéses, Bogdán és Dömök biztosan nem lép pályára.

Romhányi Tamás, a Karancslapujtő KSE játékos-edzője: – Picit megviselt minket a hétvégi vereség, de most nincs időnk búslakodni. Megyünk a listavezetőhöz, aki nem véletlenül van az első helyen. Összeszokott társaságról beszélünk, amit rengeteg jó játékos alkot. Most ért össze ez a csapat igazán. Kollégám nagyon szimpatikus és felkészült edző. Nagyra tartom őt és a munkáját is. Most nem mi vagyunk az esélyesek! Az ősszel jó színvonalú mérkőzést játszottunk, ahol majdnem elcsíptük a Berkenyét. Remélem, most is hasonlóképpen állunk az összecsapáshoz és sikerül pontosan hazatérnünk. Pingiczer nem lesz bevethető.

MNG Megyei II. osztály, 17. forduló, 2021. április 4. (vasárnap), 16.00:

Bátonyterenyei TC-Szügy SE

Forgó Péter, a Bátonyterenyei TC vezetőedzője: – Az elmúlt időszak eredményeivel elégedettek lehetünk, a csapat hozta az elvárásoknak megfelelő eredményt. A bajnokság hátralévő mérkőzésein döntő lesz, hogy a csapatok mennyire tudják pótolni a hiányzókat. Magunk részéről óriási gondot okoz, hogy minden meccsen négy-öt meghatározó játékost kell helyettesítenünk. Az ellenfél ezen a szinten meghatározó csapatnak számít évek óta, összeszedett, fegyelmezett játékot várok tőlük. A jelenlegi eredmények alapján az első helyről dönt a meccs, de ez csak pillanatnyi állás, jelentős számú sorsdöntő találkozó lesz még a rájátszásnak köszönhetően.. A pályánk állapota sajnos kritikán aluli, így nyilván nem lesz a játék folyamatos. Küzdős, harcos kilencven percet várunk. Öt-hat meghatározó emberünk játéka is kérdéses, csak a meccs előtt tudjuk majd meg, ki kész játékra képes.

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: – Az elmúlt hetekben minden a tervek alapján alakul és jó formában vagyunk. Ha fegyelmezettek maradunk, és reményeim szerint mindenki egészséges marad , akkor jó hetek előtt állunk. Az ellenfél egy masszív, jó játékerőt képviselő csapat, nem hiába vezeti a bajnokságot. Minden mérkőzés fontos, ez is, de még nagy sok van hátra. Kemény, taktikus meccsre számítok. Cseman Gergőre biztos, hogy nem számíthatok, és Szemerédi Rolandra sem. A többi vasárnap kiderül!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 22. forduló, 2021. április 4. (vasárnap), 16.00:

Tereske KSE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

Babicz András, a Tereske KSE játékos-edzője: – Sajnos az elmúlt fordulóban rangadót vesztettünk, de kesergésre nincs idő, hiszen újabb fontos mérkőzés következik. Nagypénteken utaztunk volna Egyházasdengelegre, de halasztást kértek. Nem tudom, mikor fogjuk tudni pótolni ezeket a meccseket, de nem lesz egyszerű. Mondjuk, ők legalább annyira “vírusosak”, hogy két nap múlva sem tudnak játszani. Ahogy nézem, van, aki pénteken az, vasárnap már nem… Elcseszett egy bajnokság ez így sajnos! Ellenfelünk a télen elég nagy változásokon ment keresztül, meghatározó játékosok távoztak, ahogy hallani lehet, már “Ucsi” sincs a csapat mellett. Nálunk továbbra is a gólszerzés a gyenge pont, ebben kell fejlődnünk, ha versenyben akarunk maradni. Továbbra is sok a hiányzónk, de ha javul a helyzetkihasználásunk, sikerülhet itthon tartani a három pontot !

Esztergomi Zsigmond, Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) vezetőedzője: Elég zsúfolt a tavaszi szezon, minden hétvégére kemény programunk van. Közben még az elhalasztott mérkőzéseket is be kellene pótolni. Nehéz a dolgunk, de küzdünk vele! Próbáljuk összeszedni a fiúkat. Ebben az osztályban nem úgy megy, hogy szólok a játékosnak, hogy “gyere, mert hétvégén meccs van”, hanem aki éppen ráér, jön. Van közöttünk rendőr, tűzoltó, rendszergazda. Folyamatos műszakokban is dolgoznak az emberek. Szóval nem egyszerű összehozni az időpontokat, de valahogy túl leszünk rajta! A közelmúltban voltak nálunk változások. Voltak, akik elmentek és történtek új igazolások is. A kitűzött célt egyelőre teljesítjük, az első ötben szeretnénk zárni. Itt említeném meg, ahogy más csapatok mondják ránk, hogy “a hegy megett”, mi is azt mondjuk rájuk, hogy “a hegy megett” igen típusú játékosok és emberek vannak. Egyre nehezebb dolgozunk van, mert sok a sérültünk. Ezzel együtt megteszik a fiúk, amit megtudnak. Én úgy látom, hogy az első öt reális lehet, ha más nem jön közbe, de gyakorlatilag az egész hátvédsor nem bevethető, illetve a középpályáról is hiányzik meghatározó ember, a csatársorban pedig kényszermegoldásokat alkalmazunk. Minden hétvégén más felállásban játszunk. Megzavarta a csapatot Ordasi eltiltása. Megviselte a társaságot, mert más, ha egy edző ott van a mérkőzések előtt. Én nagyon régóta foglalkozom futballal, de azt látni kell, hogy hatvanhat éves vagyok, nem fogok például már edzést tartani. Amit tudok, hozzáteszem, rendben tartom a hátteret, és adok egy-két tanácsot. A jövőben jobban kell választanunk, de nem is igazán találunk olyan személyt, aki bevállalná ezt, egy olyan embert, aki sportszakember múlttal, heti legalább egy edzéssel elvállalná ezt a pozíciót, és még eredménye is lesz a dolognak. Sajnos nálunk még a heti egy foglalkozást is nagyon ritkán, pár fővel lehet összehozni. Magyarul, küzdünk ilyen téren is! A Tereskét egy stabil, kiegyensúlyozott csapatnak tartom. Megpróbáljuk legyőzni őket! Elsősorban azt várom a vasárnapi meccstől, hogy minél többen jöjjenek, ugyanis mi pénteken is játszottunk. Aki egészséges, jöjjön, és tegyük oda magunkat! Én egy szoros eredményt saccolok, ha tényleg mindenki szívvel-lélekkel fog játszani. A kispadon is ülnek olyan fiatal játékosok, akik eddig csak csereként jöttek szóba, most viszont megmutathatják, hogy ott a helyük a csapatban. Szorcsikot eltiltották, a másik két védőnk sérült. Megint kényszermegoldást kell alkalmaznunk, egy középpályás lesz a söprögető. Visszahívtam egy olyan játékost is, aki már harmincon túl, egy ideje abbahagyta, de megkértem, hogy segítsen ki minket, amíg a többiek nem jönnek rendbe. A jövő héten megcsináljuk a sportorvosiját, így lesz legalább egy beállósunk. 

NEXT Therm Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 18. forduló, 2021. április 3. (szombat), 16.00:

Magyargéci Zöld Sasok SE-Varsány SE

Oláh Róbert,  a Magyargéci Zöld Sasok SE vezetőedzője: – Kicsit felemásra sikeredett az elmúlt időszak. Mindig szoktam nyilatkozni, hogy sajnos nem tudunk rendesen kiállni. Ez sajnos nagyon bosszantó, de abból főzünk, ami van. Az viszont előrelépésnek tekinthető, hogy egyre veszélyesebbek vagyunk kapura, és sok szabadrúgást végzünk el az ellenfél tizenhatosának környékéről. Az előttünk álló hetek kapcsán az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen, mert a mostani helyzetben nagyon fontos dolog, hogy felépüljenek a sérültjeink. Ismerem az ellenfelet, igen masszív csapat a Varsány. Sokat harcolnak középen, sok öreg róka van köztük, és persze rajtuk kívül még van jó pár ügyes fiatal focistájuk. Ha rendesen fel tudunk állni, akkor mindenhol képesek leszünk felvenni velük a harcot. Ha azt játsszuk, amit megbeszélünk, eredményesek lehetünk. Az igazság az, hogy szeretnénk visszaadni nekik a legutóbbi zakót. Négy hiányzónk lesz sajnos sérülés miatt. Hajrá, Magyargéc!

Báránkó Gábor, a Varsány SE játékos-edzője: Egy vereség és egy győzelem van a nevünk mellett a tavaszi rajt után. A kazári fiaskó nagyon fájó volt, mert helyzetek alapján fölényes győzelmet arathattunk volna, de ezt gólra játsszák, így alulmaradtunk. Múlt héten nagyon szép játékot mutatott a csapat a rossz idő ellenére is, ha szombaton azt a formát fogjuk hozni, akkor biztos vagyok a sikerben. A célom még mindig a dobogó, úgy hiszem, meglehet a harmadik hely. Ez viszont még nagyon messze van, és nem adják könnyen, ahogy másnak sem. A ‘géci csapat fiatalokból álló gárda, sokat futnak és küzdenek. Ők is harcolni fognak a dobogóért, mint mi. Híve vagyok a sportszerű küzdelemnek, de ebben nagy szerepe lesz majd a játékvezető hármasnak! Egyértelmű, hogy a három pontért fogunk menni Magyargécre! Hajrá, Varsány!

Next Post

Nem hibázhatnak a keleti megye három dobogósai

A Feláldozhatók ellen nyerne az éllovas, Karancskeszin győzne az Ipolytarnóc, Felsőtoldon gyűjtene pontokat a Karancsalja, a Varsánnyal csap össze a Magyargéc. úűEzen a hétvégén a tizennyolcadik fordulóval folytatódik a keleti megye három soros idénye. Szombaton négy, vasárnap pedig két mérkőzést rendeznek meg. Egy találkozót elhalasztottak. Nézzük meg, mire számítunk mi […]
error: Content is protected !!