2024.05.27.

Feltámadt a Héhalom

Egy korai kiállítás hamar megpecsételte a Szécsény sorsát.

Szombaton a Szécsényt fogadta a Héhalom a vármegyei élvonal hatodik fordulójában. Pechesen indult a mérkőzés a vendégek szemszögéből, hiszen előbb Gólya jóvoltából hamar gólt kaptak, majd Oláh Ádámot kiállította a játékvezető. Tíz emberrel is igyekeztek a látogatók, de nem sokkal a szünet előtt megduplázták lépésfórjukat a szépen focizó házigazdák. A fordulás után a duplázó Balog gyakorlatilag le is zárta a meccset. Az összecsapás kétharmadánál a házigazdák is megfogyatkoztak egy piros lap miatt. A hajrához érve Alapi büntetője által érkezett a szépítés, de az utolsó szó a héhalmiaké volt, Baranyi Richárd alakította ki az övéi négy egyes sikerét jelentő végeredményt.

Vármegyei I. osztály, 6. forduló:

Héhalom SE-Szécsény VSE 4-1 (2-0)

Héhalom, 100 néző. Vezette: Kis Zs. (Rácz D., Istvanovszki A.)

Héhalom SE: Szilágyi – Tancsik, Nagy Á. (Karmacsi, 63.), Abért, Kolarovszki – Nguyen (Lakatos, 70.), Baranyi R., Matusik, Fodor (Baranyi A., 88.) – Gólya (Varju, 88.), Balog. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Szécsény VSE: Csampa – Komár (Máté G., 70.), Szokács, Molnár, Gombár – Mohácsi, Bene (Lőrik, 60.) – Matyóka (Bettes, 70.), Oláh Á., Kántor – Alapi. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Sárga lap: Abért, ill. Gombár, Máté G.

Piros lap: Matusik (60., Héhalom SE), ill. Oláh Á. (14., Szécsény VSE)

Gól: Gólya (9.), Balog (40., 57.), Baranyi R. (85.), ill. Alapi (74.)

Jók: Balog, Tancsik, ill. Csampa, Alapi, Kántor

Berkes László: – Megszületett az első olyan győzelmünk, ahol nem csak az eredményben, hanem a játékban is sikerült felülmúlnunk az ellenfelet. Most nagyjából azt kaptam vissza a csapattól, amit megbeszéltünk és amit várunk a vezetőséggel. Kis szépséghiba, hogy volt egy kiállításunk, ami szerintem a következő egy-két mérkőzéseinek kimenetelét is befolyásolhatja. Talán a múlt heti vereség összerázta a csapatot és mindenki magába nézett, mert ez látszott a teljesítményeken. Úgy gondolom, ha mindenki ilyen maximum közeli játékot tud nyújtani, ami párosul egy-két kiemelkedő egyéni produkcióval, akkor talán elérhetjük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé. További sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Tőzsér Zsolt: – Azzal tisztában van mindenki, hogy a labdarúgás nyelvezete nem a szépirodalom alapköveiből tevődik össze. Van egy olyan szó focimeccs közben, ami elhangzik vagy százszor, és ezért a játékvezető a tizennegyedik percben belenyúlt a mérkőzésbe, holott egy sárgával el lehetett volna intézni a szituációt. Ráadásul egy olyan csapattal szemben tette ezt, ami nem egy Real Madrid képességű. Mi ezt nem bírtuk el! A Szécsény nem bírja el ezt a hátrányt rögtön a meccs elejétől! Azzal egyetértek, hogy nem kell szövegelni, de ha nagyon érzékeny lelkületű valaki, akkor nem kell elmenni játékvezetőnek. A kiállítás befolyásolta a végeredményt. Nekünk ez nagyon sok volt! Régi személyes sérelmeket ne vigyünk ki a pályára, ha játékvezető vagyok! Gratulálok az ellenfélnek!

A bajnokság aktuális állása: