2024.05.26.

Sima győzelemmel javított a Diósjenő

Nem sok esélye volt a továbbra is pont nélkül álló Berkenyének. 

Szombaton nyugat-nógrádi rangadón fogadta a Berkenyét a Diósjenő a vármegyei első osztály hatodik körében. Álomszerű kezdéssel rukkoltak elő a hazaiak, akiknek négy perc alatt meglett az előny. Ezt követően is a házigazdák maradtak élesebbek, és ugyan egészen a játékrész hajrájáig kellett várni az újabb gólokra, éppen a szünet előtt még két találatot szedtek be a látogatók. A második felvonásban lehetőségeikhez mérten becsülettel küzdöttek a vendégek, de az utolsó negyedórához érve ismét kapituláltak. Monostori Albert után Bőgér Dávid is dupláig jutott. Az utolsó pillanatokban Szabó Lénárd alakította ki a sima sikert elérő diósjenőiek öt nullás győzelmét jelentő végeredményt.

Vármegyei I. osztály, 6. forduló:

Diósjenő SE-Berkenye SE 5-0 (3-0)

Diósjenő, 150 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Szemesi Zs., Pál A.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Pincze, Varga M., Szabó L. – Balga (Bőgér Á., 83.), Krajcsek (Bregócs, 79.) – Varga N. (Sebők, 71.), Bőgér D. (Csabuda, 77.), Monostori A. – Varga Gy. (Holman, 53.). Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Mravik, Illés T., Gyenes – Debre (Keresztes, 66.), Rottek, Rusvay (Selmeci, 19.) – Greff (Illés Sz., 46.), Fábri, Less. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Pincze, ill. Selmeci

Gól: Monostori A. (4., 45+1.), Bőgér D. (45., 76.), Szabó L. (92.)

Jók: az egész csapat, ill. Mravik

Bőgér Dávid: – Nagy öröm ez a győzelem számunkra. Mindent a megbeszéltek szerint csináltunk és végre kijött a lépés nekünk is. Az első félidőben sokkal jobban játszottunk, és a három gól mellett még sok olyan szituációban rontottunk, amiben ha élesek vagyunk, akkor talán nagyobb arányban is vezethettünk volna. Elégedettek voltunk a srácok hozzáállásával. Hetvenöt percig kapura lövés nélkül tartottuk a Berkenyét. Azért, ahogy láttuk, hogy egészen erősen állnak fel, óva intettük a srácokat, hogy nagyon oda kell figyelnünk rájuk, mert jó csapatról van szó. A gárda az egész mérkőzésen tette a dolgát, és hála istennek, simán nyertünk. Gratulálunk az egész csapatnak! Sok sikert kívánunk „Rusinak” és a berkenyei barátainknak!

Rusvay Gergely: – Az eltervezett taktikánk a negyedik percben borult, és sajnos a Bánk elleni meccsbe én is belerokkantam, így már tíz perc után le kellett mennem, de nyilván nem ezen múlt. Sajnos Greff Ádám is megsérült, őt szünetben kellett lecserélnem. A múlt heti lelkes és szervezett játékunk nyomokban sem látszódott. Pontatlanul, gyengén játszottunk. Sosem látott mélységekben vagyunk, és őszintén szólva, nem nagyon látom a kiutat. Feladni nem fogjuk, de csodák nincsenek…

A bajnokság aktuális állása: