2024.07.19.

Küzdelmes meccset nyert meg a Bánk-Dalnoki Akadémia

Nagy csatában szenvedett vereséget az Építők.

Szombaton az Építőknél volt jelenése a régi-új vezetőedzővel, Szász Jenővel fémjelzett Bánk-Dalnoki Akadémiának a vármegyei élvonal hatodik fordulójában. Gólfelelősük, Kiss Károly révén pár perc elteltével beköszöntek a vendégek. Ezt követően szépen lassan feleszméltek a korai sokkból a házigazdák, akadtak helyzeteik is, de nem tudtak válaszolni a szünetig. A második felvonásban is egyenlíthettek volna a salgótarjániak, illetve egy újabb találattal a látogatók is eldönthették volna a meccset, de a hajráig nem változott az állás. A rendes játékidő végén a csereként beszálló Haronisz keserítette a hazaiakat, akik viszont ekkor sem adták fel és a hosszabbításban Budveszel Benett jóvoltából szépítettek. A ráadás további idejében mindent egy lapra feltéve nyomott Csatlós Tamás alakulata, de már nem sikerült megmarkolni a veszett fejsze nyelét, így kettő egyre nyert a másik oldal.

Vármegyei I. osztály, 6. forduló:

Építők KC-Bánk-Dalnoki Akadémia 1-2 (0-1)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 200 néző. Vezette: Varga F. (Homoki G., Szűcs M. L.)

Építők KC: Kaszás – Menczel (Oláh Sz., 60.), Ökrös, Földi, Tőzsér (Német, 75.) – Jakab, Csatlós D. – Budveszel Benett, Gyetvai, Domán -Budveszel Benjámin (Szabó J., 80.). Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Szentpéteri (Szabó B., 69.), Frey, Hajdu (Kovács P., 8.), Haffner – Kozma, Török – Fogarasi (Haronisz, 46.), Kócsa, Járvás (Sándor M., 75.) – Kiss K. Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Csatlós D., Jakab, ill. Török, Kiss K., Kovács P.

Piros lap: Sándor M. (93., Bánk-Dalnoki Akadémia)

Gól: Budveszel Benett (91.), ill. Kiss K. (5.), Haronisz (88.)

Jók: Jakab, Budveszel Benett, Gyetvai, Budveszel Benjámin, ill. az egész csapat

Csatlós Tamás: – Sajnos a harmadik percben vezetést szerzett a vendégcsapat egy nagy védelmi hibából. Ez után végig uraltuk az első félidőt. A mi akaratunk érvényesült, jól is futballoztunk, sikerült is bekerülni az ellenfél mögé, de sajnos a kapu előtt rendre hibáztunk. Úgy gondolom, hogy a második félidőben is jól játszottunk, de kimaradtak a helyzeteink, és ahogy lenni szokott, az ellenfél megbosszulta az elpuskázott ziccereket. Igaz, itt volt egy tíz perc, ahol lezárhatták volna a meccset. A csapat ment előre, egy hatalmas góllal visszajöttünk, levegőben lógott az egyenlítés, de sajnos nem sikerült. Elégedett vagyok a játékkal és a hozzáállással is, nem érdemeltünk vereséget! Az ellenfélnek gratulálok és további sok sikert kívánok nekik!

Szász Jenő: – Az első félidőt jól kezdtük, úgy, ahogy elterveztük. Hamar vezetést szereztünk, mert eddig kétszer vesztes állásból kellett megfordítanunk az elmúlt két fordulóban és mindkettő nehéz is volt. Sok helyzetünk volt, helyenként szépen, tetszetősen fociztunk. Hozzáteszem, az ellenfélnek is voltak lehetőségei. Férfias, kemény, helyenként durva volt a mérkőzés. Nagyon örülök a győzelemnek, mert itt mindenkinek nehéz dolga lesz, mivel egy jó csapat az Építők! Voltak érdekes dolgok, amivel nem kívánok foglalkozni. Le a kalappal a fiúk előtt, mert nagyot harcoltak. Külön öröm nekem, hogy Torják Pisti barátom ellen sikerült nyernem, így nem kapom tőle a fricskát a jövő héten. További sok sikert a hazaiaknak!

A bajnokság aktuális állása: