2024.04.18.

Nagy csatában győzött az Építők

Változatos küzdelmet tudott behúzni a salgótarjáni csapat.

Múlt szombaton Szendehelyen volt jelenése az Építőknek a vármegyei élvonal új idényének startján. Jobban indították a meccset a hazaiak, lehetőségeik után pedig már a nyitónegyedórában betaláltak, Németh Ádám volt eredményes. Szépen lassan felébredtek a látogatók, akik előbb egalizáltak, majd még a szünet előtt megszerezték a vezetést. Domán duplázott. A második felvonás elején gyorsan egyenlítettek a nyugat-nógrádiak, de előnybe nem tudtak kerülni, sőt az összecsapás kétharmadánál Budveszel Benett már a vendégek felé billentette a mérleg nyelvét. A hátralévő időben igyekeztek ugyan a házigazdák, de már képtelenek voltak válaszolni. Végül három kettes sikert tettek zsebre a salgótarjániak.

Vármegyei I. osztály, 1. forduló:

Szendehely FC-Építők KC 2-3 (1-2)

Szendehely, 100 néző. Vezette: Urbán V. P. (Trubin B., Horváth S.)

Szendehely FC: Darázs – Deményi (Szép, 46.), Németh Á., Németh D. (Szrnka, 78.), Pápai – Mester, Matolcsi (Magos, 67.), Balogh, Dancsó (Hugyecz, 46.) – Németh Á. V., Kaszás (Szegvári, 46.). Vezetőedző: Kovács Imre.

Építők KC: Kaszás – Szabó J. (Oláh Sz., 71.), Ökrös, Földi, Tőzsér L. (Német, 23.) – Gyetvai, Jakab – Budveszel Benjámin, Csatlós D., Domán – Budveszel Benett (Baranyi, 80.). Vezetőedző: Csatlós Tamás,

Sárga lap: Deményi, ill. Kaszás

Gól: Németh Á. (14.), Pápai (47.), ill. Domán (24., 37.), Budveszel Benjámin (62.)

Jók: Németh D., Németh Á., Balogh, ill. Kaszás, Domán, Budveszel Benjámin

 

Kovács Imre: Nem gondolom, hogy véletlenül lett ez a forduló meccse. Szerintem két közel azonos képességű csapat vívott, nem azt mondom, hogy gigászi küzdelmet, hanem eléggé lüktető játékot. Az elején nekünk voltak helyzeteink, de talán sikerült a saját szánkból kiénekelnünk a sajtot és nem koncentráltunk eléggé a befejezéseknél. Aztán mégis megszereztük a vezetést, de utána mintha elhittük volna, hogy megvan ez a mérkőzés, ami nagyon nem úgy nézett ki. Igenis egy jól felkészített, jó erőkből álló Építőket fogadtunk ma. Gratulálok a győzelmükhöz! Mi pedig próbáljuk javítani majd a hibáinkat!

Csatlós Tamás: – Meg kell keresnünk, mi ennek az oka, de minden mérkőzésen, az edzőmeccseken is hátrányból indultunk. Ott is majdnem minden találkozón az ellenfél vezetett. Aztán utána tudtunk fordítani. Azt gondolom, akkor volt egy jó periódusunk, jól futballoztunk, Ezt követően kijöttünk a második félidőre és ott megint kaptunk egy nagyon buta gólt. Nagyon örülök, hogy jól kezdtük a szezont, győzelemmel! Ez szerintem minden csapat életében igen fontos. Ráadásul Szendehelyen, ahol minden csapatnak nagyon nehéz lesz nyerni, mert egy nagyon szervezett és nagyon jól összerakott gárdáról beszélünk. Viszont valahol mérges is vagyok, mert ami eddig nem volt jellemző az edzőmeccseken, most igen, volt több gyenge teljesítmény a mérkőzésen, amit úgy gondolom, nem nagyon engedhetünk meg magunknak. A mi csapatunk akkor fog tudni jól játszani, ha mindenki hoz egy jó átlagot és van azon felül több jó teljesítmény. Utóbbira most is volt példa, de akadt több gyenge produkció is. Meg fogjuk keresni, hogy mi az oka, de még egyszer mondom, nagyon örülök a győzelemnek. További sok sikert kívánok a nagyon jó hazaiaknak! Mi pedig várjuk a következő találkozót.

A bajnokság aktuális állása:

Fotó: Daru Andrea.