2024.04.24.

Az utolsó pillanatokban csikarta ki a sikert a Pásztó

Hiába vezetett a Mohora, végül nem termett számára babér.

Múlt szombaton a Mohorát fogadta a Pásztó a vármegyei első osztály nyitányán. Kiegyenlített mederben indult be az ütközet, felváltva próbálkoztak a felek, egy darabig igazi ziccer nélkül. Aztán a találkozó harmadához közeledve büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Szita értékesített. Még a szünet előtt nőhetett volna a különbség, de kimaradt a helyzet. A második felvonás elején Kelemen egy remek bombával egalizált. Aztán mindkét oldalra eldőlhetett volna a mérkőzés, de már nagyon úgy nézett ki, hogy remi lesz a vége. A 94. percben járt a csörte, amikor egy előreívelt szabadrúgás Tarihoz került, aki közelről nem hibázott, így kettő egyes győzelemhez segítve övéit.

Vármegyei I. osztály, 1. forduló:

Pásztó SK-Unicum FC Mohora 2-1 (0-1)

Pásztó, 150 néző. Vezette: dr. Lendvai G. (Rozsnaki G., Petz P. J.)

Pásztó SK: Krajecz – Hegedűs, Almási, Kelemen, Tari – Dinka (Kurcsik, 83.), Percze, Hranek (Jánosik, 56.), Békési (Molnár B., 83.) – Csépe I. – Szőllősi. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Kotasz, Telek, Lavkó – Pistyúr D. (Rados, 77.), Széles G. (Dallos, 70.), Rácz D., Pistyúr Zs. – Mátyás Zs. (Klinger, 63.), Szita. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Kelemen, Hegedűs, Jánosik, Dinka, ill. Szita, Telek

Gól: Kelemen (54.), Tari (94.), ill. Szita (27.)

Jók: Kelemen (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Telek

Smelkó Károly: Egy nagyon kemény mérkőzésen sikerült a végén begyűjteni a három pontot, egy nagyon masszív ellenfél ellen, akik életveszélyesen kontráztak. Gondolok itt Mátyásra, Szitára és a felfutó szélsőkre. Tehát nagyon nehéz volt őket tartani kontrákból. Próbáltuk sokat birtokolni a labdát, viszont a támadóharmadban sokszor elfogytunk. A második félidőben próbáltam embereket dobálni jobbra-balra, hála istennek, a végén ez bejött. Viszont Kelemen Dorián egyenlítőgólja nagyon kellett, szenzációs volt, ahogy belépett a játékba és elrúgta a hosszúba. Szerintem a világ minden táján mutogatnák ezt a gólt. Remekül eltalálta. A végén kértem a játékosokat, hogy próbáljuk beívelni a labdát a feltolt Tari Raulnak. Így is volt, a hosszún belenyúlt egy labdába, bklampizta, így nyertünk. Nyilvánvalóan, szerencsénk is volt, de a csapat óriásit küzdött. Az egész felkészülésünknek ez volt a csúcspontja, hogy az első meccset le tudtuk hozni győztesen. Megyünk tovább. Lehet, sokan megmosolyogták, hogy én az egy-négy helyet tűztem ki célul… Majd a végén azt azért meglátjuk, hogy mi jön ki belőle. Nagyon sok nehéz találkozónk van. Itt van például a somosi a hétvégén, ahol igaz, hogy egy megye hármas csapat ellen fogunk játszani a kupában, de ott is száz százalékot kell majd nyújtanunk ahhoz, hogy sikerüljön a továbbjutás. Aztán pedig jön a Karancslapujtő idegenben. Minden mérkőzés nagyon nehéz. Sajnos most is voltak hiányzóink. Lipták, Ocsovszki, Bocsi, de ennek ellenére, aki a csapatban ma pályára lépett, az maximálisan mindent megtett. Óriási gratuláció a csapatomnak, és természetesen az ellenfélnek, edzőjének! Nagyon jó csapatuk van, nem véletlen voltak másodikok. Ma ide billent a mérleg nyelve. Kívánok nekik további sok sikert! Mi pedig dolgozunk tovább, folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk itt Pásztón.

Baranyi Tibor: – Két ellentétes félidőt láthattunk. Úgy gondolom, az első félidőben több olyan lehetőségünk volt, amikor tudtuk volna növelni az előnyünket. Ezt nem sikerült megtennünk. Kijöttünk a második félidőre, majd azt mondom, ránk erőltette a Pásztó az akaratát. Szerintem egy kiegyenlített mérkőzést sikerült a hazai csapatnak megnyernie, amihez gratulálok nekik és további sok sikert!