2024.06.24.

Győzelemmel kezdte a szezont az Érsekvadkert

Pont nélkül maradt a Diósjenő.

Múlt szombaton három és fél év után ismét otthonában vívhatott bajnokit a vármegyei élvonal aktuális idényének rajtján a Diósjenőt fogadó Érsekvadkert. A nyáron teljesen átalakuló házigazdák számítottak a meccs esélyesének, egy darabig viszont csak a helyzetek elpuskázásával jeleskedtek. Aztán nagy nehezen Hamar törte meg a jeget, így az összecsapás harmadánál meglett a vezetés. A második felvonásra játékos-edzőjük pályára lépésével megélénkült a látogatók támadófocija, majd Krajcsek révén jött is az egalizálás. Nem sokáig tartott ez az állapot, mert Kiss Gábor jóvoltából kisvártatva ismét a hazaiak jutottak lépésfórhoz. A hátralévő időben lezárhatták volna a mérkőzést a ‘vadkertiek, de mivel ezt nem tették meg, az utolsó pillanatokig maradt izgalom. Végül már nem változott az állás, kettő egyre győzött Nyikos József legénysége.

Vármegyei I. osztály, 1. forduló:

Érsekvadkert SE-Diósjenő SE 2-1 (1-0)

Érsekvadkert, 150 néző. Vezette: Dobsonyi L. (Pál A., Bozó P.)

Érsekvadkert SE: Flamich – Juhász, Girán, Vasilijevic, Márkus – Hamar (Mezey, 88.), Tóth Sz., Sztraka (Balga B., 65.) – Kiss G. (Gréczi, 91.), Orovecz, Kispéter. Vezetőedző: Nyikos József.

Diósjenő SE: Tóth R. – Balga L., Varga M., Pincze, Haljárszki – Krajcsek, Holman – Monostori A., Dávid M., Sebők (Varga Gy., 46.) – Lami. Játékos-edző: Varga Gyula.

Sárga lap: Krajcsek, Dávid M., Balga L.

Gól: Hamar (33.), Kiss G. (53.), ill. Krajcsek (50.)

Jók: Tóth Sz., Orovecz, Hamar, ill. az egész csapat

 

Nyikos József: Először is, a mérkőzésnek volt egy pikantériája, a „régi ‘vadkertiek” játszottak az „új ‘vadkertiek” ellen. Azt gondolom, hogy nagyon szórakoztató mérkőzés volt. Az ellenfél jól focizott, de azt hiszem, magunknak tettük nehézzé ezt a meccset, mert egy elég nagy tempót diktáltunk az első negyvenöt-ötven percben, és sorozatban hagytunk ki százszázalékos helyzeteket. Legalább ötöt-hatot, amiből ha kettőt berúgunk, akkor könnyebb lett volna sokkal. Így szerintem még a Diósjenőnél gyengébb csapat is meg tudja nehezíteni bármelyik más csapatnak a dolgát, ha ennyi helyzetet elpuskáz. Ezen azért javítani kell, mert nagyon-nagyon éles helyzetekben tompák vagyunk, az ilyen ziccereket pedig be kell rúgni. Gratulálok a Diósjenőnek, jól és szívvel játszottak, egy izgalmas meccset tudtunk kerekíteni ebből a rangadóból!

Varga Gyula: – Az Érsekvadkert az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést. Három-négy óriási helyzetet kihagytak. Ehelyett egy gyanús, véleményem szerint (szurkolók is ezt mondták) lesgóllal vezetést szereztek. Aztán tudtunk egyenlíteni. Hozzáteszem, hogy volt egy szép szabadrúgás-kombinációnk, ami milliméterekkel ment mellé. Ezt követően szerintem nem intett be egy faultot a játékvezető hölgy. Nyilván abból gólt kaptunk. Összességében az első félidőben az ellenfélnek el kellett volna döntenie a meccset, de így kicsit csalódott vagyok, hogy ilyen gyanús gólokkal vereséget szenvedtünk. Nagyon jó csapat az Érsekvadkert, fiatalok, nagyon sokat mennek, kondiban jobbak, mint mi, de felvettük velük a versenyt. Szerintem a fiúkra semmiféle panasz nem lehet, minden elismerésem az övék! Készülünk tovább, ha így fogunk játszani, akkor fogunk komoly meglepetéseket okozni.

A bajnokság aktuális állása:

Fotó: Daru Andrea.