2024.04.16.

Meggyőző sikerrel kezdte a tavaszt az Építők

Négy góllal bánt el a Mohorával Csatlós Tamás alakulata.

Szombaton a Mohorát fogadta az Építők a vármegyei első osztály tizenötödik fordulójában. Fél órán keresztül nem találtak egymáson fogást a felek, aztán a szünet előtti negyedórában kétszer is beköszöntek a hazaiak. Előbb akcióból, majd Budveszel Benjámin büntetőjéből. A mérkőzés kétharmadánál Domán jutott dupláig, eldöntve a fontosabb kérdéseket. Ez nem a vendégek napja volt, akik már nem tudtak megújulni. A hajrához érve Szabó is mattolta a látogatók, kialakítva az övéi sima, négy nullás diadalát jelentő végkifejletet. Szép győzelmet tett zsebre Csatlós Tamás brigádja.

Vármegyei I. osztály, 15. forduló:

Építők KC-Unicum FC Mohora 4-0 (2-0)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 150 néző. Vezette: Kovács M. (Elischer M., Kiss D.)

Építők KC: Kaszás – Csatlós D., Ökrös, Szabó J., Tőzsér (Oláh Sz., 77.) – Jakab (Menczel, 85.), Földi – Budveszel Benjámin (Baranyi J., 77.), Gyetvai, Domán (Jedlicska, 85.) – Budveszel Benett (Német, 68.). Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D., Telek (Rados, 6.), Kotasz, Lavkó – Pistyúr Zs. (Baranyi T., 59.), Vandornyik, Hegyvári, Pécsi – Hugyecz, Szita. Játékos-edző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Szabó J., Jakab, Földi, Domán, ill. Szita, Hegyvári

Gól: Domán (33., 60.), Budveszel Benjámin (38.), Szabó J. (77.)

Jók: az egész csapat, ill. senki 

Csatlós Tamás:Nagyon jól kezdtük a bajnokságot! Egy nagyon jó csapatot vertünk meg. Jól látszottunk. Sok helyzetet alakítottunk ki. Gratulálok a srácoknak, sokat tettek a győzelemért! Sok néző látogatott ki a mérkőzésre, akik jó meccset láthattak!

Baranyi Tibor: Kellemes élményekkel érkeztünk meg, mivel látjuk a fejlődést az Építőknél Nem csak a csapaton belül, hanem azon kívül is. Itt értem a pálya minőségét, emellett pedig meleg öltöző és helyiségek fogadtak minket. Le a kalappal a körülmények előtt, mert eddig nem ez volt itt a realitás! A mérkőzésről annyit, hogy nagyon komoly leckét kaptunk alázatból, akaratból, illetve csapatmunkából. Remélem, hogy megtanultuk a leckét. Teljesen megérdemeltnek tartom a hazai sikert. Igazából egy másodpercig sem forgott veszélyben az ellenfél számára a három pont megszerzése. Csak gratulálni tudok nekik! A mi helyzetünkről pedig mindent elmond, hogy a második félidőben még nekem is pályára kellett lépnem…

A bajnokság aktuális állása: