2024.04.16.

Egy félidő alatt döntött az Érsekvadkert

A szünet csak a szépítésre futott a Héhalom erejéből.

Szombaton semleges környezetben, Hatvanban látta vendégül az Érsekvadkertet a Héhalom a vármegyei élvonal tizenötödik körében. Nagy elánnal kezdte a csörtét Nyikos József legénysége, már az első negyedórában meglett a vezetés. Marad az előnyben lévő oldal fölénye, majd a szünethez közeledve a duplázó Hamar növelte övéi lépésfórját. Még a pihenőt megelőzően Lukáts növelte a csapatok közötti különbséget, hamar eldöntve mindent. A fordulás után megváltozott a játék képe, felébredt a pályaválasztó alakulat. Balognak köszönhetően az összecsapás kétharmadánál jött a szépítés is. Volt még hátra fél óra, igyekeztek is a házigazdák, de tovább már nem tudtak faragni hátrányukból a mérkőzést már könnyelműen vevő ellenféllel szemben. Végül három egyes győzelmet aratva hozták az elvárható sikert a ‘vadkertiek.

Vármegyei I. osztály, 15. forduló:

Héhalom SE-Érsekvadkert SE 1-3 (0-3)

Hatvan, Népkert Sporttelep, 50 néző. Vezette: Gecse Z. (Zsélyi Cs., Varga P. B.)

Héhalom SE: Szilágyi – Kolarovszki, Abért, Tancsik, Vasas (Varju, 79.) – Fodor, Nguyen, Matusik, Lakatos (Baranyi A., 79.) – Hajdú, Balog. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Érsekvadkert SE: Flamich (Bernhardt, 89.) – Juhász M. (Juhász Gy., 79.), Girán, Vasilijevic, Márkus – Lukáts, Tóth Sz., Orovecz – Kispéter, Hamar (Győri, 79.), Büki (Lanczkor, 46.). Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Lakatos, Kolarovszki, ill. Kispéter, Lanczkor

Gól: Balog (59.), ill. Hamar (12., 38.), Lukáts (42.)

Jók: Nguyen, Fodor, Szilágyi, ill. Hamar, Büki

Berkes László:Jó körülmények között, műfüvön tudtunk játszani, amiből lehet, nem mi jöttünk ki jobban, mert azért a gyors, dinamikus játékukkal, az első félidőben felőröltek minket. A fordulást követően kicsit szerkezetileg rendezettebb volt a csapat, és jobban ellenálltunk ennek a nyomásnak. Emellett nekünk is adódtak lehetőségeink, amikkel egyszer-kétszer éltünk. Az első félidőben eldöntötte a mérkőzést az ellenfél. Mi igazából a második félidőre érkeztünk meg. Meg is látszott a játék képén. A szünet után nyújtott játék biztató lehet a jövő heti alsóházi „rangadó” előtt a megerősödött Bátonyterenye ellen. Mindenféleképpen abból próbálunk energiát meríteni. Meglátszott a két csapat közötti különbség. Az eredmény körülbelül tükrözi a realitást. Remélem, hogy a folytatás eredményesebb lesz. Gratulálok az Érsekvadkertnek! 

Nyikos József: Két ellentétes félidő volt. Az első félidőben nagyon jól, dominánsan játszottunk. A második félidőt nagyon kényelmesre vettük, magunkra húztuk őket, sok hibával fociztunk. A szünet után egy nagyon másik arcát láttuk a csapatnak, de összességében azért nem forgott veszélyben a győzelmünk. Viszont, amikor kerekítesz egy ilyen félidőt, akkor ildomos ezt még megfejelni. Sok sikert az ellenfélnek! Mi megyünk tovább.

A bajnokság aktuális állása: