2024.05.22.

Begyűjtötte első pontjait a Diósjenő

A Bátonyterenyét múlták felül a négy gólig jutó házigazdák.

Szombaton a Bátonyterenyét fogadta a Diósjenő a vármegyei élvonal második fordulójában. Gyorsan betaláltak az előzetesen valamelyest esélyesebbnek gondolt hazaiak, Dávid Máté keserítette az ellenfelet. Nem estek össze a vendégek, küzdöttek becsülettel, de nem tudtak válaszolni. Sokáig nem módosult az eredmény, bár akadtak lehetőségek, a véghajráig kellett várni az újabb találatokra. Ekkor viszont jöttek szépen sorban a további gólok. Az utolsó húsz perchez érve növelték lépésfórjukat a nyugat-nógrádiak, akik hamarosan már hárommal mentek, Makkai köszönt be. Ugyan Bakos Krisztián szépített, az utolsó szó a házigazdáké volt. A csereként beugorva duplázó Varga Gyula zárta le a csörtét. Négy egyre diadalmaskodott a diósjenői alakulat.

Vármegyei I. osztály, 2. forduló:

Diósjenő SE-Bátonyterenyei TC 4-1 (1-0)

Diósjenő, 100 néző. Vezette: Kovács M. (Szász K., Urbán V. P.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Pincze, Varga M., Makkai, Bőgér Á. – Krajcsek (Csabuda, 80.), Dávid M. (Bregócs, 86.) – Monostori A. (Varga Gy., 65.), Bőgér D. (Sebők, 74.), Varga N. – Lami. Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Sipkó, Almási, Kiss B., Balogh – Kovács D. (Szekula, 65.), Bakos K., Bari, Berki Sz. (Tóth G., 81.) – Lenkei (Bogdán, 81.), Pöstényi (Lászlók B., 55.). Vezetőedző: Lászlók János.

Sárga lap: Dávid M., Bőgér Á., Varga N., Csabuda, ill. Lászlók B., Balogh

Gól: Dávid M. (15.), Varga Gy. (72., 89.), Makkai (76.), ill. Bakos K. (77.)

Jók: az egész csapat, ill. Kovács D., Bari

Varga Gyula: – Ha őszinte akarok lenni, akkor nagyon gyenge játékkal tudtuk megnyerni a mérkőzést. Igazából mindenki tudja, hogy ez karcsú volt! Pozitívum a győzelem! A BTC kontrái életveszélyesek voltak, de jókor rúgtuk a gólokat és lezártuk a mérkőzést. A játék iránt van csalódottság, de örülünk a győzelemnek! A BTC-nek sok sikert kívánunk a továbbiakban! Nekünk pedig még van min javítani, sőt kell is!

Lászlók János: – Gratulálok a hazai csapatnak! A játékvezetés megint kritikán aluli volt!

A bajnokság aktuális állása: