2024.05.26.

Szép diadalt aratott a Bánk-Dalnoki Akadémia

Fájó mélyütésbe szaladt bele az Érsekvadkert.

Szombaton a Bánk-Dalnoki Akadémiát fogadta az Érsekvadkert a vármegyei élvonal tizenegyedik körében. Aktívabban és jóval nagyobb elszántsággal indították a mérkőzést a vendégek, akik a nyitónegyedóra után eredményesek is tudtak lenni, Haffner talált be. Hamarosan tovább nőtt a különbség. Ugyan a szünet előtt érkezett a szépítés, valamiért érezni lehetett, hogy több vélhetően nem lesz az enervált házigazdákban. A második etap elején a jó formában lévő Szentpéteri jutott dupláig. Ezt követően egy darabig nem rezdültek meg a hálók, az utolsó percekben viszont még egy alkalommal igen. Török alakította ki a látogatók sima, négy egyes győzelmét jelentő végkifejletet. Megsüvegelendő skalpot gyűjtött Szász Jenő csapata.

Vármegyei I. osztály, 11. forduló:

Érsekvadkert SE-Bánk-Dalnoki Akadémia 1-4 (1-2)

Érsekvadkert, 150 néző. Vezette: Kovács M. (Csillik B. L., Dobsonyi L.)

Érsekvadkert SE: Nádasi – Márkus, Vasilijevic, Mezey, Juhász – Sztraka (Csölle, 83.), Tóth Sz., Orovecz – Balga, Győri, Kispéter.. Vezetőedző: Nyikos József.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Haffner, Frey, Sándor M., Török – Kozma, Kovács P. – Szentpéteri (Fogarasi, 77.), Medveczki (Járvás, 83.), Kócsa – Kiss K. (Rieger, 88.). Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Márkus, ill. Kovács P.

Gól: Sztraka (40.), ill. Haffner (16.), Szentpéteri (27., 49.), Török (89.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Nyikos József: – Teljesen megérdemelten nyert a Dalnoki Akadémia. Félretéve mindent, ami az előző hetekben történt, úgy játszottunk, amit nem nagyon tudok preferálni, mert annyira akaratgyengén fociztunk. Én nagyon szeretem a játékosaimat, és tisztában vagyok az igazi tudásukkal, de ez nagyon a képességeik alatti volt. Így nem lehet futballozni. A vendégek minden párharcot megnyertek, ha nálunk volt a labda, tuti, hogy visszaadtuk nekik. Ez nagyon gyenge volt. Hozzáteszem, rettentő sok hiányzónk van. Sok a sérült, valakinek úgy kellett pályára lépni, de ez akkor sem magyarázat erre. Ha adom arra a nevemet, hogy kimegyek a pályára, onnantól kezdve, megteszek mindent azért, hogy győztesen jöjjek le onnan! Itt most ennek nyoma sem volt. Gratulálok az ellenfélnek! Ők játszottak férfiasan, a „gyerekek”…

Szász Jenő:Egész héten készültünk az ütközetre, fontos presztízsmérkőzés volt számunkra. A srácok egész héten keményen és jól dolgoztak. Beleálltak a melóba, érezték a meccs súlyát, és ezek mellett a hangulat is jó az öltözőben. Ez eredményezte ezt a győzelmet. Keményen, jól, kreatívan futballoztunk. Rengeteg jó egyéni teljesítményt láttam. Remélem, a következő hetekre is megmarad a jó forma, és akkor télen megint lehet egy jó felkészüléssel várni a pozitív jövőt.

A bajnokság aktuális állása: