2024.07.27.

Hozta a kötelezőt a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Emelt fővel maradt alul a tisztességesen küzdő Bátonyterenye.

Szombaton Bátonyterenyén tette tiszteletét a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal tizenegyedik fordulójában. Gyors góllal indították a mérkőzést a toronymagas esélyesnek számít vendégek, Szeles vette be a kaput. Ezt követően csordogált a meccs, nem túl nagy iramban. A látogatók voltak fölényben, míg a másik oldal masszív védekezésre berendezkedve próbálkozott gyors kontrákkal. A második felvonás közepéig kellett várni az újabb találatra, amikor a csereként beálló Horváth tudott eredményes lenni. A hátralévő idő szépen lassan lezajlott, izgalom nélkül. Kettő nullás sikert aratva hozta a kötelezőt a hibátlan éllovas. Emelt fővel maradtak alul a házigazdák.

Vármegyei I. osztály, 11. forduló:

Bátonyterenyei TC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 0-2 (0-1)

Bátonyterenye, 100 néző. Vezette: Gecse Z. (Homoi G., Menczel J.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Zsákai (Lőrincz, 70.), Kiss B., Almási, Balogh, Varga A. (Dávid Cs. L., 70.) – Pöstényi (Tóth G., 55.), Berki Sz. (Mohamed, 83.), Myszor, Lenkei – Bakos T. Vezetőedző: Forgó Péter.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Rátóti, Sándor A., Híves (Horváth T., 22.), Tóth O. – Kecskés (Oláh D., 46.), Bonivárt, Gazdag, Szeles (Romhányi, 46.) – Katona (Tóth P., 70.), Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Balogh, ill. Bonivárt, Tóth O.

Gól: Szeles (8.), Horváth T. (65.)

Jók: Balogh, Almási, Myszor, ill. senki

Forgó Péter: – Valószínű, sokan furcsállják majd, hogy én kettő nullás vereség után azt mondom, nagyon elégedett vagyok a srácokkal, a hozzáállással! Szerintem ez egy olyan meccs volt a ‘Lapujtőnek, ahol elkönyvelte mindenki, hogy majd nyolcakat meg tízeket kapunk. Ehhez képest, tartottuk magunkat. Egy nullnál volt két ziccerünk, amit kihagytunk. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy lejátszottuk őket, mert szó nincs róla. Jó csapat a ‘Lapujtő, szervezettebben tudtak játszani, erőben mi még nem tartunk ott, de hozzáteszem, hogy szervezettségben felvettük velük a versenyt. Nagyon fegyelmezetten és jól játszottak a srácok. Azt tudom mondani, mennünk kell a további mérkőzésekre, aztán ugyanilyen szervezetten folytatni, mert akkor lesznek még szép eredményeink. 

Szabó Gábor: – Először is, szeretném megköszönni a BTC csapatának, hogy segítségünkre voltak a pályaválasztói jog felcserélésével. Nagyon fontos volt ez nekünk, mert a pályánk nem volt olyan állapotban, hogy minőségi mérkőzést tudjunk játszani. Azonnal partnerek voltak ebben, hogy ez a dolog működhet. Nagyon szépen köszönjük nekik! A mérkőzésről tudtuk, hogy nehéz lesz feltörni őket, egy védekező csapattal játszottunk. Jól megszervezték a védekezésüket. A két négyes láncuk nagyon nehezen volt feltörhető. Picit keveset is mozogtunk ezáltal, a támadózónában sokan voltunk elől. Így nehezen tudtuk megcsinálni a mozgásokat, nem is volt hely semmire. A széleken keveset játszottunk, ami egyébként fontos lett volna. Megnyertük a meccset, nekünk ez volt most a legfontosabb. Nem kaptunk gólt, ami megint lényeges dolog. Örülünk ennek a győzelemnek. Az eddigiek bizonyították, hogy több csapat szenvedett itt, nehéz itt nyerni, hála istennek, nekünk sikerült. Sok sikert kívánok az ellenfélnek! Öröm látni, hogy sok fiatal labdarúgójuk van, kezdenek egyre jobban fejlődni a fociban. Egy fejlődő klub, fejlődik minden. Azt gondolom, jó úton vannak, és nekem ez egy nagyon nagy öröm bátonyiként! Úgyhogy mindenképpen kívánok nekik ehhez nagyon sok sikert!

A bajnokság aktuális állása: