2024.05.26.

Tíz emberrel szerzett bravúrpontot a Balassagyarmati SC

Nem tudta kihasználni az emberelőnyt a meglepetésre csak döntetlent elérő Mátraterenye.

Szombaton a Balassagyarmati SC-nél volt jelenése a Mátraterenyének a vármegyei második vonal tizenegyedik körében. Bár a látogatókra tekinthettünk esélyesként, pár perc elteltével mégis a roppant lelkes házigazdák kerültek előnybe. Csábi Gábor volt eredményes. Felvették a kesztyűt a hazaiak, nem talált könnyen fogást a másik oldalt, de azért a szünethez közeledve jött az egyenlítés. Még a pihenőt megelőzően, Pifka büntetőjével ismét vezetést szereztek a vendéglátók, akik csak azért bosszankodtak, mert egyik emberüket egy nem mindennap előforduló eseménysor után kiállította a sípmester. A második felvonásban mindent megtettek az egalizálás érdekében a ‘terenyeiek, a hajrához érve pedig nagy nehezen remivé tudták módosítani az állást, így kettő kettes döntetlennel fejeződött be a csörte. Jár a dicséret a hősiesen védekező és tíz fővel is pontot mentő balassagyarmati gárdának, ez egy bravúriksz volt a javából.

Vármegyei II. osztály, 11. forduló:

Balassagyarmati SC-Mátraterenye SE 2-2 (2-1)

Vezette: Hegedűs M. (Szemesi Zs.)

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Nagy K., Rodák, Csordás K., Csábi B. (Varga K., 44.) – Csábi G., Major (Kovács A., 75.), Pifka (Lukács, 46.), Csókási, Szilveszter B. – Csábi T. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Mátraterenye SE: Bocsó – Nagy Norbert, Bakos, Pintér, Szalai – Rácz M., Berki A. (Nagy Sz., 75.), Kobolák (Mező, 69.), Budai K. – Budai L., Puporka. Edzők: Berki Aladár, Dancsok Roland.

Sárga lap: Kovács A.

Piros lap: Szilveszter B. (41., Balassagyarmati SC)

Gól: Csábi G. (5.), Pifka (40.), ill. Rácz M. (35.), Puporka R. (74.)

Jók: az egész csapat, ill. Budai L. 

Babcsán Tibor: – Az első félidő végétől emberhátrányban futballoztunk. Egy nullra és kettő egyre is mi vezettünk, de sajnos a győzelmet nem tudtuk kibekkelni. Magas színvonalú mérkőzésen vettünk részt, hasonló szintű játékvezetés mellett. Úgy érzem, talán egy hibát vétett. Úgy gondolom, amikor a labdát szerette volna visszaszerezni a kiállított játékosunk, mivel elhanyagolható erővel lökte meg a vendégek szurkolóját, a szabályoknak megfelelően, sárga lappal kellett volna figyelmeztetni. Döntsön a Fegyelmi Bizottság, szeretném, ha a játékosunkat nem tiltanák el meccsekre, mert szerintem egy sárgával meg lehetett volna úszni ezt… Ez van, ha megvan a csapat! Hét fő cserénk volt. Jól fociztunk! A siker elmaradt, majd megpróbáljuk a Rimóc ellen egy hét múlva. Szép volt, fiúk! Szép játékot produkált a vendégcsapat is. További sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Berki Aladár:Eléggé nehezen indult a hétvége, nagyon nehezen jöttünk össze erre a találkozóra. Három sérült játékossal sikerült kiállnunk. Tudtuk jól, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de ezzel a gyenge játékkal nem is érdemeltünk több pontot! A lelkes hazai csapatnak további sokk sikert kívánok! Kíváncsian várjuk, hogy a hazaiak játékosa milyen eltiltást kap azok után, hogy az egyik nézőnket megütötte?!

A bajnokság aktuális állása: