2024.05.26.

Nyílt sisakos csörtét húzott be a Bánk-Dalnoki Akadémia

Gyenge első félideje után a szünet után visszajött ugyan a meccsbe, végül mégis kikapott a Diósjenő.

Szombaton Diósjenőn tette tiszteletét a Bánk-Dalnoki Akadémia a vármegyei élvonal tizedik körében. Bekezdtek a gyorsan eredményes vendégek, majd maradtak lendületben és fél óra elteltével megint mattolták a másik oldalt. Kiss Károly duplázott. Az összecsapás kétharmadánál tovább nőtt a különbség, majd valahonnan új erőre tettek szert a házigazdák, akik hamar faragtak hátrányukból, aztán a hajrában tovább zárkóztak. Már az egyenlítés érdekében mentek előre a hazaiak, de végül nem tudtak megmarkolni a veszett fejsze nyelét. Az utolsó percekben a csereként beszálló Gyebnár zárta le végleg a csörtét. Négy kettőre nyertek a látogatók.

Vármegyei I. osztály, 10. forduló:

Diósjenő SE-Bánk-Dalnoki Akadémia 2-4 (0-2)

Diósjenő, 100 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Urbán V. P., Pál A.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Szabó L., Pincze (Varga Gy., 74.), Varga M., Haljárszki – Krajcsek (Bőgér Á., 83.), Makkai (Sebők, 74.) – Balga, Holman (Monostori A., 46.), Dávid M. – Bőgér D. Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Haffner (Nemes-Kiss, 74.), Kozma, Sándor M., Török – Tőkés, Kovács P. – Medveczki, Kócsa (Szieber, 62.), Szentpéteri (Gyebnár, 74.) – Kiss K. Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Monostori A., Szabó L., Dávid M., Varga Gy., ill. Kovács P., Kozma

Gól: Dávid M. (63.), Bőgér D. (83.), ill. Kiss K. (4., 30.), Medveczki (61.), Gyebnár (90.)

Jók:  az egész csapat, ill. az egész csapat

Varga Gyula:Hát, mit is mondhatnék?! Az első félidőben jobban játszott a Bánk! Kettő null volt a javukra, teljesen megérdemelten. Én azt hittem, hogy vége a meccsnek. Nem éreztem azt, hogy lehet közünk a mérkőzéshez. Viszont többször szépen hoztuk ki a labdát, próbáltunk futballozni. A második félidőben kaptunk még egy gólt, amivel nulla három lett. Aztán Máté, és Dávid parádés egyéni megmozdulásából visszajöttünk a találkozóba, és volt lehetőségünk a döntetlen elérésére. Szerkezetet váltottunk, három támadóval rohamoztunk, de sajnos egy megpattanó lövésből ismét gólt kaptunk. Igazából azt nem értettem, hogy az edzőkolléga miért mond olyat, hogy „minden gyenge csapatot visszahoznak a meccsbe!” Összességében a jobb erőkből álló csapat győzött, amihez gratulálunk! A mieinknek is csak gratulálni tudunk, mert ismét nagyon mentek a fiúk és nagyon nehézzé tettük a mérkőzést az ellenfélnek!

Szász Jenő: – Nagyon jól játszottunk az első félidőben. Maximalista ember vagyok, de ez még nekem is tetszett! Jó volt oldalról csak élvezni a futballt, mindent úgy csináltak a srácok, amit a stáb elvár tőlük. Egyedül a helyzetkihasználásunkkal lehettem elégedetlen. A második félidő is jól indult, irányítottunk, erre kaptunk egy gólt. Megzavarodtunk, majd kaptunk rá még egyet, és meleggé tettük, amit felépítettünk. Ezt megint csak annak tudom be, hogy fiatalok vagyunk. Szerencsére összekaptuk magunkat és nyertünk, de el kell ismerni, hogy volt olyan része a mérkőzésnek, amikor bajban volt a haza. Az ellenfélnek további sok sikert! Le a kalappal előttük a második félidei teljesítményért! A meccs végén vendégül láttak minket, jó házigazdák voltak. Le a kalappal előttük minden téren! És hogy még pozitívumról tudjak beszélni, a játékvezető és az asszisztensek is jól vezették a találkozót!

A bajnokság aktuális állása: