2024.04.24.

Legfőbb riválisánál is győzött a Silver Tüzép-Karancslapujtő

A pályán először kapott ki a szezonban az Érsekvadkert.

Szombaton rangadót rendeztek a vármegyei élvonalban, az egy körrel korábban ki nem álló, második helyezett Érsekvadkert otthonában volt jelenése a tizedik forduló előtt hibátlan mérleggel éllovas Karancslapujtőnek. Az első felvonásban nem találtak egymáson fogást a gárdák a taktikai csatában, lehetőségek mindkét oldalon voltak, de egyik társulat sem élt az adandó szituációkkal. Negyedóra telt el a második etapból, amikor büntetőhöz jutottak a vendégek, Sándor Attila pedig megint nem hibázott. Hamarosan Gazdag révén nőtt a különbség. A hajrában egy piros lap miatt tíz főre csökkent a látogatók létszáma, de már csak a szépítésre futotta a hazaiaktól, azt is az utolsó pillanatokban. Végül kettő egyre diadalmaskodtak a legfőbb riválisuknál is győzni tudó, így továbbra is százszázalékos ‘lapujtőiek.

Vármegyei I. osztály, 10. forduló:

Érsekvadkert SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 1-2 (0-0)

Érsekvadkert, 250 néző. Vezette: Lucián J. (Kecskés G., Gergely M.)

Érsekvadkert SE: Nádasi – Márkus, Girán, Vasilijevic, Juhász – Balga, Tóth Sz., Kiss G. – Lukáts (Győri, 74.), Kispéter, Sztraka. Vezetőedző: Nyikos József.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Romhányi, Sándor A., Sulcz, Tóth O. – Gazdag, Híves (Kovács B., 46.), Bonivárt, Szeles (Rátóti, 77.) – Pál G. (Zsély B., 85.), Katona. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Sztraka, Lukáts, Nádasi, Girán, Kispéter, ill. Katona, Sándor A.

Piros lap: Sulcz (82., Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE)

Gól: Kiss G. (94.), ill. Sándor A. (60.), Gazdag (73.)

Jók: Girán, Kiss G., Nádasi, ill. az egész csapat

Nyikos József:Az elmúlt napok dolgairól nem szeretnék beszélni, mert fölösleges, remélhetőleg majd megoldódik minden, úgy, ahogy meg kell, hogy oldódjon. A mérkőzésről azt gondolom, az első félidőben nekünk voltak meccslabdáink, azokat be kellett volna rúgni. A ‘Lapujtő azért jobb csapat azoknál, mint akikkel eddig játszottunk, mégis azt kell mondanom, egy ilyen rangadóba nem lehet egy ilyen tizenegyessel belenyúlni, mint amilyet befújtak ellenünk. Ha esetleg megadható lett volna a büntető, még akkor sem fújom be, mert ez egy ilyen rangadó volt, nem lehet belenyúlni így egy meccsbe! De még megadható sem volt… Abban talán hibáztunk, hogy kicsit magunkra engedtük őket. Aztán mintha a legelső ilyen lehetőségre vágytak volna. Nincs még vége a bajnokságnak, még nagyon sokat fogunk egymás ellen játszani. Gratulálok nekik! Megyünk tovább, aztán csináljuk mi is a dolgunkat.

Szabó Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Rengeteget készültünk az ellenfélből. Nem foglalkoztunk azzal, hogy náluk milyen problémák vannak. Tudtuk, hogy jó játékosaik vannak. Tudtuk, hogy próbálják majd a labdát birtokolni, sokat passzolni, mozgatni a csapatunkat. Az első félidőben ezt nem is tudtuk rendesen lereagálni, pedig folyamatosan tudtuk azt, hogy mi következik miből. A futás volt nagyon kevés a védekező részében, főleg a két támadótól. Ezáltal tudták csinálni a játékukat. Bár, amikor az előkészítő zónába felért a labda, onnantól már csak folyamatosan úton voltunk, és nem tudtunk labdát szerezni. Nagyon keveset voltunk kontaktban az ellenféllel. Megmondom őszintén, ez nagyon nem tetszett. Nem értettem ezt. Mintha kicsit kishitűek lettünk volna vagy nem is tudom. Aztán ezeket mind átbeszéltük a szünetben. Az a csapat jött ki a második félidőre, ami egyébként valós tudása ennek a brigádnak. Mentek, csinálták, jöttek a dolgaink. Ebben a félidőben benne volt az is, amit folyamatosan gyakorlunk. Ez már a sokadik olyan mérkőzés, amin ezek kijönnek. A tudatosság a lényege nagyon sok mindennek, főleg a támadózónában. Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Nagyon boldogok vagyunk! Megmutattuk azt, hogy egy ilyen csapatnál idegenben is képesek vagyunk győzni. Nem is akármilyen második félidővel. Óriási dicséret a játékosoknak! Azt hozzá kell még tennem, keveset beszélek a stábról. A kapusedzőnek, Babják Csabinak rengeteget köszönhetek! Folyamatosan, akár két- vagy háromkapus játéknál, minden egyes szituációban ott van, ha kell, még akkor is összepakol és segít, ha nem is tudna kijönni. Ez mind-mind kell egyébként ahhoz, hogy ez a csapat nagyon sikeres legyen. Meg az a rengeteg beletett munka. Folyamatosan próbálunk fejlődni. A srácok nagyon motiváltak. Ez az, ami visz minket előre. Építkezünk-építkezünk. Természetesen, mint a futballban mindig, van hova fejlődnünk, de nagyon sok gratuláció mindenkinek! Az ellenfélnek pedig kívánok szebb napokat és sok sikert!

A bajnokság aktuális állása: