2024.07.25.

Tíz emberrel nyert a Szendehely

A hosszabbításban értékesített büntető okozta a Szécsény vesztét a változatos ütközet végén.

Szombaton a Szécsényt fogadta a Szendehely a vármegyei élvonal tizedik fordulójában. Kiegyenlített mederben indult a küzdelem, majd az első felvonás felénél betaláltak a látogatók. Éppen a szünet előtt érkezett a válasz, majd a második etap legelején elért gólnak hála már a hazaiak jutottak előnyhöz. A félidő derekán egalizáltak a vendégek, de ez az állapot sem tartott sokáig, a rendes játékidő utolsó negyedórájához érve megint a nyugat-nógrádiak kerültek lépésfórba, ráadásul mindezt már emberhátrányban, ugyanis egy piros lap miatt megfogyatkoztak. A hajrában ismét remivé módosították az állást a szécsényiek, itt azonban még mindig nem volt vége. A hosszabbításban büntetőt kaptak a szendehelyiek, amit a dupláig jutó Magos bevágott, így négy hármas győzelemhez segítette tíz fővel diadalmaskodó együttesét.

Vármegyei I. osztály, 10. forduló:

Szendehely FC-Szécsény VSE 4-3 (1-1)

Szendehely, 80 néző. Vezette: Kovács M. (Szász K., Horváth S.)

Szendehely FC: Darázs – Mester, Németh Á. (Hriagyel, 35.), Németh D., Pápai – Balogh (Boda, 43.), Matolcsi, Magos, Maczkó – Hugyecz, Németh Á. V. Vezetőedző: Kovács Imre.

Szécsény VSE: Csampa – Komár, Szokács, Rácz R., Gombár – Molnár, Máté D. – Matyóka (Lőrik, 67.), Kántor, Bene – Oláh Á. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Sárga lap: Gombár, Oláh Á., Máté D., Molnár

Piros lap: Hugyecz (74., Szendehely FC)

Gól: Matolcsi (45.), Magos (46., 91.), Németh D. (76.), ill. Oláh Á. (23.), Máté D. (67., 82.)

Jók:  Németh D. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Oláh Á., Komár, Bene, Kántor

Kovács Imre: – Mintha hullámvasúton ültünk volna a mai meccsen, volt ma itt minden, mint a búcsúban… Ha rajtam múlna, akkor a „papírforma” jelzőt biztosan kitörölném a szótárakból, mert ettől haszontalanabb jelzőt nemigen ismerek! Semmi nem hull meló nélkül és érdemtelenül senkinek az ölébe. Büszke voltam arra, amit játékosaim ma letettek az asztalra! A létszámproblémáinkról már inkább nem is szólnék, a tíz emberrel kiharcolt győzelmünk és az esti sportbál mindenkinek gyógyírt jelentett a sebeire. Mai sikerünkkel Márkus László emléke előtt tisztelgünk, nyugodjék békében.

Tőzsér Zsolt: – Idegenben három rúgott góllal meccset kellett volna nyerni. Kapott góljainkhoz inkább nem fűzök kommentárt. A 91. percben megadott büntető elgondolkodtató, de a tizenegyes az, amit a bíró megad, még akkor is, ha a „publikum háborog”, a régi Képes Sport szerint… 

A bajnokság aktuális állása: