2024.05.29.

Héhalomban is győzni tudott a Bátonyterenye

Egymás után második sikerét aratta Lászlók János legénysége.

Szombaton a Bátonyterenyét fogadta a Héhalom a vármegyei élvonal ötödik körében. A házigazdák léptek fel támadóbb szellemben, a nyitónegyedórát mégis a kontrákra berendezkedő látogatók zárták le góllal. Almási talált be. Nem sokkal később Balog egalizált, a szünetig viszont már nem módosult az állás, csak további lehetőségekig jutottak a hazaiak. A második felvonás elején egy gyors ellenakciót Myszor tudott befejezni, így ismét előnyhöz juttatva övéit. Ezt követően mindent megpróbáltak a héhalmiak, mentek előre becsülettel, de képtelenek voltak újra egyenlíteni, helyzetek mellett egy büntetőt is elrontottak. A remekelő Kis Bence már lehúzta a rolót, ami azt jelentette, végül kettő egyre diadalmaskodtak az ismét győzni tudó bátonyiak.

Vármegyei I. osztály, 5. forduló:

Héhalom SE-Bátonyterenyei TC 1-2 (1-1)

Héhalom, 80 néző. Vezette: Kovács M. (Varga F., Szemesi Zs.)

Héhalom SE: Szilágyi – Tancsik, Nagy Á., Kotasz (Karmacsi, 52.), Kolarovszki (Nguyen, 52.) – Matusik (Lakatos V., 74.), Abért, Baranyi R., Fodor – Gólya, Balog B. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Bátonyterenyei TC: Kis B. – Simó, Kiss B., Balogh P., Bakos (Berki Sz., 66.) – Zsákai (Lengyel, 78.), Bari (Varga A., 85.), Almási, Lenkei – Sasvári, Myszor (Lászlók B., 91.). Vezetőedző: Lászlók János.

Sárga lap: Matusik, Fodor, Abért, Balog B., ill. Lenkei, Sasvári, Kis B.

Gól: Balog (22.), ill. Almási (14.), Myszor (48.)

Jók: Nagy Á., Abért, Tancsik, ill. az egész csapat

Berkes László: – Nagyon el vagyok keseredve. Sajnos ma ismét bebizonyosodott az a sokszor elhangzó közhely, hogy a futballt gólra játsszák, és az MLSZ is a több rúgott gólra adja a három pontot… Hiába fociztunk mezőnyfölényben és nagy részben egykapuztunk, sajnos nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeket. Az ellenfélnek volt pár olyan kontrája, ami veszélyt jelentett számunkra, de a szerzett góljaik abszolút nem felépített támadások voltak, hanem sajnos kihasználták egy óriási védelmi hibánkat, illetve értékesítettek egy büntetőt. A dominanciánk ellenére a vendégek voltak koncentráltabbak. Taktikailag most rendben voltunk, egyéni hibákból volt lehetősége a Héhalomnak. Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyertek, sokkal jobban kitették szívüket-lelküket a pályára, mint mi! Remélem, ebből a mérkőzésből is tanultunk, ugyanúgy, ahogy eddig, és tudjuk majd érvényesíteni a jövőben azt, ha mi irányítjuk a játékot, hogy gyűjthetjük be a három pontot.

Lászlók János: – Először is, gratulálok a csapatomnak, az újabb lelkes és csupa szív játékhoz! Úgy gondolom, egyenlő erők küzdelméből, a nagyobb odaadással futballozó csapat húzta be a három pontot. Le a kalappal a srácok előtt, mert a szívüket-lelküket kitették a pályára ma is! Most meg voltam elégedve a játékvezetéssel. További sok sikert kívánok a hazaiaknak! Készülünk a következő fordulóra, a Pásztó elleni meccsre.

A bajnokság aktuális állása: