2024.06.13.

Könnyed sikerrel támadt fel a Szendehely

Nagy pofonba szaladt bele a Diósjenő az első bajnoki győzelmüket arató házigazdáknál.

Szombaton a Diósjenőt fogadta a Szendehely a vármegyei élvonal ötödik fordulójában. Jobban kezdtek a vendégek, de nem tudták kihasználni, hogy egy darabig nem ment a másik oldalnak. Ettől függetlenül kissé váratlanul még a szünet előtt megszerezték a vezetést a hazaiak. A második etapra már jobbik arcukat vették elő a házigazdák, akik a játékrész derekán Matolcsi révén újra beköszöntek, majd kisvártatva Magos tizenegyese zárta le végleg a meccset. A hosszabbításra is tartogattak egy döfést a bajnokságban először nyerni tudó szendehelyiek, Németh Árpád jutott dupláig, kialakítva az övéi sima, négy nullás sikerét jelentő végeredményt. Nagyon ráfért már ez a győzelem Kovács Imre csapatára.

Vármegyei I. osztály, 5. forduló:

Szendehely FC-Diósjenő SE 4-0 (1-0)

Szendehely, 100 néző. Vezette: Urbán V. P. (Dobsonyi L., Szász K.)

Szendehely FC: Darázs (Boda, 81.) – Mester, Németh D., Németh Á., Pápai – Matolcsi, Szegvári (Márkus, 74.), Balogh, Kaszás (Szép, 56.) – Németh Á. V., Magos. Vezetőedző: Kovács Imre.

Diósjenő SE: Tóth R. – Balga, Pincze, Varga M., Szabó L. – Krajcsek (Varga Gy., 69.), Makkai – Lami (Varga N., 18.), Dávid M., Bőgér D. (Holman, 46.) – Monostori A. Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Sárga lap: Matolcsi, Szép, ill. Balga, Pincze, Dávid M.

Gól: Németh Á. V. (44., 91.), Matolcsi (64.), Magos (65.)

Jók: Németh D., Pápai, Matolcsi, Magos, Németh Á. V., ill. Dávid M., Szabó L., Varga M.

Kovács Imre: – A szomszédvári derbin az első játékrész utolsó percében, egy végig szenvedett félidőt követően sikerült vezetést szereznünk. Gyengén, pontatlanul és ötlettelenül játszottunk. A szünetben nem dicshimnusz szólt az öltözőben, hanem egy alapos fejmosás történt. Nem gondolom, hogy csak ennek köszönhetően, de a második felesre mintha egy másik csapat ment volna ki a pályára. A játék minden elemében sportszerű ellenfelünk fölé nőttünk, így ilyen arányban is megérdemeltnek tartom a győzelmünket. Ránk fért már ez a siker nagyon, gratulálok a srácoknak! Varga Gyuszinak és Bőgér Dávidnak további sikeres folytatást kívánok!

Varga Gyula: – A játékvezetés nagyon jó volt, le a kalappal előttük! Eddig egy mérkőzést nyertünk, de talán ezt be is osszuk az egész szezonban. Gratulálunk a hazaiaknak, a kontragólokból elérték a céljaikat! Ami a vereségnél is jobban fáj, hogy Lami Pisti játéka kérdéses lesz a továbbiakban. Gratulálunk a Szendehely csapatának!

A bajnokság aktuális állása: