2024.04.16.

Nem mindennapi hajrával nyert a Berkenye

Már három góllal is vezetett a BSE, de az utolsó negyedórában feltámadtak az egy osztállyal feljebb szereplő vendégek.

Szombaton gyakorló meccsen fogadta a vármegyei második vonalban vitézkedő BSE az egy osztállyal feljebb futballozó Berkenyét. Az első félidőt követően még a hazaiak fiatalok vezettek, akik aztán még megnyugtatóbb előnyre tettek szert. Nem mindennapi hajrávak azonban fordítani tudtak a vendégek, akik végül a triplázó Fábri vezérletével öt négyre győztek.

Felkészülési mérkőzés:

Balassagyarmati VSE-Berkenye SE 4-5 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont.

Balassagyarmati VSE: Makrai – Soós-Valenta, Erdélyi, Molnár, Bukta – Varga Cs., Mátyás T., Berki, Jele – Sallói, Géczy. Cserék: Csillik, Boda, Duhonyi, Kelecsényi. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Berkenye SE: Maruszki (Genzelman) – Keresztes (Selmeci Á.), Földvári D., Földvári Sz., Gyenes – Hesz, Rottek, Selmeci T. – Rusvay, Less, Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Gól: Géczy (2), Sallói, Mátyás T., ill. Fábri (3), Rusvay, öngól

Mátyás Zsolt: – Az egyik szemem sír, a másik nevet. Ugyanis hetvenöt percig olyan teljesítményt láttam, amit elfogadnék a bajnoki mérkőzéseken is. Ez idáig négy egyre vezettünk, jól játszottunk. Góljainkon kívül több ziccerlehetőségünk volt még a további gólszerzésre. Remekbe szabott támadásokat vezettünk, viszonylag masszívan védekeztünk, megvolt a megfelelő sebessége a meccsnek. Aztán a zárónegyedórában hibát hibára halmoztunk, amit a rutinos, jó erőkből álló vendégek kihasználtak és megfordították a találkozót. Az összkép alapján mindkét csapatnak jár a dicséret. A Berkenyének sok sikert a bajnokságban!

Rusvay Gergely: – Egy sokkal frissebb és fiatalabb csapattal találkoztunk. Mi edzőtáborból érkeztünk, pénteken két edzés volt, és ez meg is látszódott hatvan percig. Akkor már az ellenfél négy egyre vezetett. Addig nem nagyon tetszett a játékunk. Utána sikerült szépíteni, és az utolsó húsz percben elhittük, hogy van keresnivalónk, sorra rúgtuk a gólokat szép támadásokból. A csapat tartása ma nagyon erős volt, végül öt négyre fordítottunk. Sok sikert a Balassagyarmatnak, csapatomnak pedig nagy gratuláció, de a hibákat ki kell javítani! Negatívum, hogy megsérült a kapusom, ami nem jött jól, de Földvári Dávid ismét kisegített.