2024.05.04.

Jöhet a harmadik forduló a Vármegyei Kupában

Vizslásra látogat az Érsekvadkert, a BSE-nél vizitál a Karancslapujtő, az Építőkkel csap össze a Pásztó.

Ezen a hétvégén, egészen pontosan szombaton a harmadik körrel folytatódik a Vármegyei Kupa 2023/2024-as évadja. Hét mérkőzést fognak megrendezni, ugyanis egy csapat nem áll ki. Lássuk, mire számítunk a soros programmal kapcsolatban!

Nógrád Vármegyei Kupa, 3. forduló, 2023. november 25. (szombat), 13.00:

Vizslási SE-Érsekvadkert SE

Az aktuális forduló egyik legérdekesebb mérkőzésének vághatnak neki az érintettek, egyáltalán nem érezzük lefutottnak ezt a csörtét. Tudvalevő, hogy a vármegyei másodosztályt kellő magabiztossággal vezető, ősszel mindössze egyszer kikapó házigazdák egy vonallal feljebb is lazán megállnák a helyüket. Most meglátjuk, mire megy az említett mezőnyben ezüstérmet érő pozícióban telelő riválissal Bujtár Tamás brigádja. Az ismerősebb környezet mindenképpen a vizslásiak malmára hajthatja a vizet, akik számára ráadásul a döntetlen is továbbjutást érne. Az a tény azonban a vendégek mellett szól, hogy ők az előző hétvégén is tétmeccset játszottak, könnyed sikerrel hangolt Nyikos József alakulata. Összességében persze, ha nem is sokkal, de esélyesebbnek érezzük a látogatókat, legjobb arcukat bemutatva közelebb lehetnek ahhoz, hogy a negyedik körbe lépjenek, egyáltalán nem éreznénk azonban meglepetésnek, ha borulna a papírforma és begyűjtenének egy komoly skalpot a hazaiak.

Nógrádmegyer BSE-Bánk-Dalnoki Akadémia

Ezen találkozót megelőzően már bátrabban merünk tippelni, a papírforma szerint csak az lehet kérdés, milyen különbséggel lépnek a következő fordulóba a két ligával feljebb futballozó és toronymagas esélyesként ringbe szálló vendégek. Fel kell kötniük a gatyát a ‘megyerieknek, elsősorban pusztán az otthonukban által kölcsönzendő előnyökbe kapaszkodhat bele Ökrös István csapata, amúgy minden más adalék határozottan a másik oldal továbbjutását vetíti előre. A bajnokságuk dobogójának legalsó fokán tanyázó látogatóknak lenne mit kijavítani, hiszen nemrégiben fájó vereségben voltak érintettek, elvileg viszont mindenképpen összejöhet a búfelejtő siker Szász Jenő társulatának. A világ nyolcadik csodájaként könyvelhetnénk el, ha bármilyen formában meg képesek volnának megtréfálni enyhén mondva is másfajta kávéháznak minősülő ellenlábasukat a hazaiak, szemszögükből már az is dicséretes cselekedetnek számítana, ha ideig-óráig versenyben maradnának az összecsapáson.

Pásztó SK-Építők KC

A játéknap egyik legpikánsabb ütközetének keretein belül birkózhatnak egy jót a résztvevők, abszolút nyílt viaskodásnak nézünk elébe, ahol tényleg bármi megtörténhet. Kiemelendő tény, hogy a vármegyei élvonalban egymás közvetlen riválisainak számítanak a gárdák a felsőháti rájátszásba való bejutás szempontjából. Ilyen téren perpillanat előnyben vannak a vendégek, ehhez azonban tavasszal lesz még egy-két szavuk a bajnoki őszt parádés diadallal záró pásztóiaknak is, akik most a kupában is zsebre tennének egy szép sikert. Saját pályájukon erre meg is lesz a sanszuk a Smelkó Károly vezette hazaiaknak, hozzá kell viszont tenni, hogy egy remek formában állomásozó társasággal találkoznak, legutóbbi négy erőfelmérőjét úgy húzta be Csatlós Tamás armadája, hogy gólt sem kapott. Természetesen folytatnák sorozatukat a pásztóiak, tehát minden adott ahhoz, hogy egy kifejezetten férfias küzdelem bontakozzon ki majd a játéktéren, amit aztán nüanszok dönthetnek el.

Diósjenő SE-Szendehely FC

A sorsolás szerint eredetileg Szendehelyen került volna sor az összecsapásra, a csapatok megegyezésének értelmében viszont, kímélendő az említett együttes pályáját, Diósjenőn bonyolítják le a párharcot. Változatos menetre van kilátás, megegyező esélyekkel néznek egymással farkasszemet a felek. A diósjenőiekre ráférne már egy igazi sikerélmény, hiszen utoljára még október elején tudtak nyerni, ezt követően három bajnokin vereséget szenvedtek, míg legutóbbi három fellépésükön rendre ikszeltek. Mostanában igen csak gólokban gazdag küldetésekben vettek részt a hazaiak. Kovács Imre szerteágazó félévet maga mögött tudó legénysége vállalható fiaskóval hangolt, a rutinos szakember most egy kupatovábbjutással zárná az őszt. Ez a törekvés akár meg is valósulhat, ehhez az kell, hogy kellő elszántsággal viseltessen a mérkőzés irányába brigádja. Előzetesen nem tudnánk kellő magabiztossággal sem ide, sem oda bökni, kiegyenlített csatározásra számítunk.

Szécsény VSE-Héhalom SE

Ebben a párosításban is egyaránt vármegyei első osztályú alakulatok mérik össze tudásukat. Ezen meccset megelőzően is közös az érintettekben, hogy nem túl szívderítő szériát követően képviseltetik magukat. A házigazdák három vesztes bajnoki után javítanának, a héhalmiak pedig négy küldetés óta nem tudtak győzni, bár az előző hétvégén egy hajszálon múlott, hogy végre örüljön Berkes László garnitúrája. Abban biztosak lehetünk, hogy mindkét gárda szeretne ott lenni a kupa negyedik fordulójában, így joggal várhatjuk, hogy kellőképpen meg fogják izzasztani egymást a csapatok. Az ismerősebb környezet egyértelműen a szécsényiek felé billentheti a mérleg nyelvét, ezt az előnyt meglovagolhatja Tőzsér Zsolt armadája. A látogatók nyilván minden erejükkel azon lesznek, hogy két vállra fektessék ellenlábasukat, ehhez legjobb arcukat kell előhúzniuk a cilinderből. Szombaton délután okosabbak leszünk, hogy melyik társaság vonul majd kellemesebb élményekkel téli szünetre, gyakorlatilag akármi előfordulhat.

Nógrád Vármegyei Kupa, 3. forduló, 2023. november 25. (szombat), 14.00:

Balassagyarmati VSE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Saját pontvadászataikban meghatározó tényezőnek számító gárdák vívnak meg egymással. Az utoljára még szeptemberben alulmaradó hazaiak a vármegyei második vonal második helyén telelnek, ellenfelük pedig egy osztállyal feljebb hibátlan mérleggel fejezte be éllovasként az őszt. A realitás azt diktálja, hogy ezúttal sem hibázhatnak a bombaformában állomásozó ‘lapujtőiek, akik jobbik énjüket bemutatva, mellébeszélés nélkül behúzhatják soros küldetésüket is. Ezzel együtt, mérget vehetünk rá, hogy nem tervezik olcsón adni a bőrüket a meglepetésben reménykedő balassagyarmati fiatalok, mesterük, Mátyás Zsolt biztosan azon lesz, hogy kitalálja az esetlegesen sikert jelentő taktikát. Maradjunk azért annyiban, hatalmas bravúrnak minősülne, ha borsot törnének a minden téren előrébb járó látogatók orrai alá az Ipoly-partiak, a papírforma egyértelműen azt súgja, hogy nem ismerhet pardont Szabó Gábor legénysége. Jókora kalapemeléssel illethetnénk a házigazdákat, ha elérnének egy komoly meglepetést.

Nógrád Vármegyei Kupa, 3. forduló, 2023. november 25. (szombat), 16.00:

Szügy SE-Unicum FC Mohora

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont.

Pályájuk megóvása végett, semleges környezetben, a balassagyarmati műfüves játéktéren fogadják egy vonallal feljebb vitézkedő vetélytársukat a vármegyei második vonalban címvédőként versenyző szügyiek. Nem feltétlenül érezzük lefutottnak ezt a párosítást, maximális fordulatszámon pörögve okozhatnak kellemetlen perceket ellenlábasuknak a házigazdák. A mohoraiak egy bajnoki győzelemmel melegítettek, a tervük pedig világos, egy újabb sikert, ezáltal továbbjutást feljegyezve mennének téli pihenőre. Azt kár tagadni, hogy esélyesként jelölhetjük meg Baranyi Tibor fiait, nagy butaság volna azonban leírni a másik oldalt, ez esetben ugyanis megéghet a favorit. Nem elhanyagolható adalék, hogy Koplányi Örs brigádja nem szerepelt az előző két hétvégén, aminek azért lehet jelentősége, ettől függetlenül viszont nem merjük kategorikusan kijelenteni, hogy beigazolódik az osztálykülönbség, egy kifejezetten változatos ütközet is kisülhet ebből a párosításból.

Patak FC-Mátraterenye SE 0-3 (játék nélkül)

A patakiak nem állnak ki, ezért a ‘terenyeiek játék nélkül jutottak a következő körbe.