2024.06.18.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Nagy Dezső

Mesterhármassal segítette első bajnoki sikeréhez csapatát az Egyházasdengeleget legyőző Legénd csatára.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizennegyedik fordulót követően a Legénd támadója, Nagy Dezső mellett döntöttünk, aki triplával vezette négy kettes győzelemre a szezonban első bajnoki sikerét az Egyházasdengeleg ellen elérő csapatát. Most pedig jöjjön a fontos gólokat szerző csatárral készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a legutóbbi meccsre?

– Az első félidőben sok helyzetünk volt és a vendégcsapatnak is – mondta Nagy Dezső. Sajnos csak kettő nullal sikerült zárnunk az első félidőt. Az első gól büntetőből született, amit én rúgtam, és szerencsére sikerült a pihenő előtt szereznem még egy gólt. Nem igazán találtuk a helyünket az első fél órában, de szerencsére az első gólunk után nagyobb lendületet kapott mindenki, és hajtottunk. A második félidőben egy szerencsés góllal tovább növeltük a különbséget Szarvas Hunor góljával. Innentől kezdve látszódott, hogy kevés a kondi… Ennek köszönhetően a vendégcsapat kétszer is betalált, és mellé kaptunk jogosan egy kiállítást is, így már csak tízen maradtunk a pályán. A meccs vége előtt sikerült még egyszer betalálnom, így négy kettes győzelemre tettünk szert. Sejtettük, hogy nem lesz egyszerű a ‘Dengeleg ellen, én azt vettem észre, hogy nem volt most bennük annyi akarat, mint amennyit a hazai találkozón mutattak felénk… Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, és további sok sikert az Egyházasdengelegnek is!

– Mennyire élték meg nehezen a győzelem előtti sikertelenséget?

– Huszonöt igazolt játékossal indultunk neki a szezonnak. Első pár meccsünkön létszámilag mindig megvoltunk, sőt a Keszeg ellen volt olyan játékos is, aki sajnos be sem tudott öltözni… Volt olyan is, aki két-három vereség után más csapatot választott. Hogy miért? Sajnos nem tudom. Sosem volt a csapatban konfliktus vagy ehhez hasonló, mindig biztattuk egymást. Sajnos két ember olyan sérülést is szenvedett, ami miatt nem tudta folytatni. Nekik mielőbbi gyógyulást kívánok és jövőre várjuk őket vissza! Igazoltunk szezon közben is játékosokat, akik megjelentek egy meccsen, aztán szép szóval ,,eltűntek, mint szamár a ködben. Az eddigi sikertelenség köszönhető annak is, hogy az utolsó mérkőzéseken épphogy ki tudtunk állni, sajnos olyan is volt, hogy kilencen mentünk el vendégbe. Eddig nem sikerült összejönnünk egy edzésre sem, ami érthető, mert mindenkinek munkahelye van, későn ér haza, vagy Legéndtől távolabb lakik, és nem tudja megoldani, hogy jöjjön. Ez miatt sajnos nem sikerült soha normálisan összeszoknia a csapatnak. Nekem lehetőségemhez mérten szinte minden héten sikerült összejönnöm a haverokkal egy esti focira.

– Az említettek tükrében minek volt köszönhető a már nagyon várt siker?

– Nem tudom pontosan megmondani… Számomra ez rejtély. Talán jobban akartuk ezt a meccset, most láttam a csapatomat a legjobban küzdeni… Lehet annak is köszönhető volt, hogy tizenöten voltunk és tudtunk frissíteni.

– Miért döntött úgy a nyár folyamán, hogy mostani állomáshelyén folytatja?

– Őszintén? Nem éreztem jól magam az előző csapatomnál az utóbbi időben. Sok volt a meccs közbeni veszekedés, és ez nem igazán akart javulni. Megyeri Balázs csapattársam által kerültem a legéndi csapatba, amit nem bántam meg, bárhogy is zártuk a szezont. Együtt sírtunk a csapattal és együtt nevettünk.

– Mit tartogathat a tavaszi idény?

– Reményeim szerint tavasszal már új erővel indulunk neki a bajnokságnak, lesznek új igazolások is, és mindent megteszünk, hogy egy jobb eredményt érjünk el.

– Mivel telik majd a téli szünet?

– A téli időszakban megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy tudjunk edzést tartani, és összeszokjon a csapat. Már készülünk egy teremtornára is a csapat pár tagjával, remélem, ott  el tudunk érni egy jó eredményt.