2024.07.27.

Vasárnap befejezi a szezont a Bánk-DLA

Idénybéli utolsó fellépésén Szekszárdra látogat az NB III-tól biztosan sereghajtóként búcsúzó Nógrád vármegyei társulat.

Vasárnap a harmadik vonal Közép-csoportjának utolsó, harmincnyolcadik fordulónak keretein belül a Bánk-Dalnoki Akadémia. Tizenhét órás kezdéssel a a tizenharmadik helyezett, előző öt mérkőzésén pont nélkül maradó Szekszárd otthonában lép pályára a Nógrád vármegyei gárda. Szokásunkhoz hűen, a mostani bajnoki előtt is megszólaltattuk a csapatokat vezető szakembereket. A házigazdák mestere, Turi Zsolt mellett a vendégeket irányító Tábori Ákos is megosztotta velünk előzetes meglátásait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 38. forduló, 2023. május 21. (vasárnap), 17.00:

Szekszárdi UFC-Bánk-Dalnoki Akadémia

Szekszárd, Városi Sport- és Szabadidőközpont. Vezeti: Sipos Katalin (Sáfár Patrik János, Bizderi Nikolett)

Turi Zsolt, a Szekszárdi UFC vezetőedzője: – Nekünk nagyon rossz félévünk volt. Abból kifolyólag, hogy anyagi gondok vannak a klubnál és több játékostól meg kellett válni. Emellett ugye nagyon sok komoly sérülésünk volt ebben a félszezonban. Nagyon tartalékosan játszottuk végig az idényt. Aki éppen egészséges volt, az kezdő tudott lenni. Nem volt variálási lehetőség. Az edzéseket is úgy raktuk össze, hogy az egészségesek mellett, aki félsérült, próbáljon meggyógyulni. Keveset edzettünk, szinte nulla taktikai gyakorlással. Ez egy ilyen történet volt most. Ennek ellenére szerintem nagyrészt mindig partiban voltunk az adott meccsen. A pályára lépő játékosaink hétről hétre belehibáztak, és sajnos mivel nem volt csatársorunk a sérülések miatt, ezért nem tudtunk annyi gólt rúgni, hogy az egy-egy egyéni hibát ki tudjuk küszöbölni a támadóinkkal. Vasárnap természetesen megpróbálunk győzelemre játszani. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sikeresek legyünk, de ez a mérkőzés is tipikusan tükrözi az egész szezont, hiszen több játékosom diákolimpián van és még mindig rengeteg a sérült. Talán, ha tizenkét-tizenhárom embert össze tudok kaparni, az ifiben szereplő fiatalokkal együtt, hogy kiálljunk. Nem lesz egyszerű sztori ez a mérkőzés sem. Annak ellenére, hogy kiestek a vendégek, a téli felkészülési mérkőzésünk alapján többet vártam tőlük. Szerintem több volt bennük annál, mint ami kijött. Próbáltunk azért felkészülni erre a találkozóra is. Meglátjuk, mit tudunk kihozni belőle. Ahogy említettem, sok hiányzónk lesz. Az első számú kapusunkat, Pomozi Zoltánt a héten megműtötték a térdével. A második számú hálóőrünk diákolimpiára megy, Gellén Axellel és Péter Dáviddal. Budai Dávidnak a bokája, Tóth Dávidnak a térde nincs rendben. Füredi Patriknak a lábfejéről tört le egy csont. Vannak kérdőjeles pályára lépők. Aréna Ármin meghúzódott az ESMTK ellen. Lékó Rolandnak a szerdai edzésen aláfordult a bokája. A fiatalok közül, Bús Márton sérült, Gulyás Péter meghúzódott. Csernik Zsombor egy hete edz. Péter Antal két hete csatlakozott a kerethez. Paksi Dániel talán bevethető lesz. Amennyiben közülük senki nem tudná vállalni a játékot, még létszámproblémánk is lehet, mert nagyon kevesen vagyunk. Három 2006-os és 2007-es srác került fel a kerethez, akik közül egy biztosan kezdő lesz. 

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia megbízott edzője: – Mivel már korábban eldőlt, hogy nem tudtuk megőrizni NB III-as tagságunkat, a jövőt kezdtük el építeni, folyamatosan adunk lehetőséget azoknak a játékosoknak, akikkel számolunk a jövőben. Éppen ezért, majd csak a szezon végeztével ülünk le, elemezzük ki a hibákat és vonjuk le a következtetéseket. Az elmúlt mérkőzésen törekedtünk tetszetős játékot mutatni, ami részben sikerült is, ellenben az eredményességgel. A mostani célunk jó és élvezhető játékkal eredményt is elérni. Utolsó meccsünk az idényben, szeretném, ha fiatal játékosaim egy magabiztos, bátor és kezdeményező futballt mutatnának és kiélveznék a kilencven percet. Itt a lehetőség újra megmutatni magukat. A jövőre nézve meghatározó lehet számukra, milyen teljesítményt nyújtanak vasárnap. Ellenfelünkkel a felkészülés folyamán egy szoros, sokgólos mérkőzést játszottunk, amit elvesztettünk a végén. Örülnék, ha újra megismételnénk és most mi jönnénk ki győztesként. A keretben Darabont Gábor piros lapos, a többiek rendelkezésre állnak.