2024.07.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Szendehely FC-Palotás SE, a Mátraverebély-Szentkút SE-Mátramindszent SE, a Cered VSE-Rimóc SE, illetve a Szokolyi Alajos SE-Felsőpetény SE csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 29. forduló, 2023. május 20. (szombat), 17.00:

Szendehely FC-Palotás SE

Kovács Imre, a Szendehely FC vezetőedzője: – Mindenek előtt, ezúton is gratulálok az SBTC bajnoki címéhez, valamint a Karancslapujtő Megyei Kupa elsőségéhez! Megdolgoztak érte, megérdemelték! „Nyugaton a helyzet változatlan”, azaz mi már elértük ugyan a kitűzött helyezésünket (hatodik-nyolcadik hely), de hát, evés közben jön meg az étvágy és szeretnénk túlszárnyalni az előzetes célunkat. Az ötödik pozícióra jelen állás szerint még három csapat pályázik, nagyjából ugyanolyan eséllyel. Mindhárman amolyan „hullámvasúton” ülünk az egész szezonban, hol az egyik, hol a másik csapatnak van nüansznyi előnye, de szinte végig fej fej mellett haladunk és állunk a tabellán. A hétvégén azt a Palotást fogadjuk, aki szintén ennek a triónak a tagja. A mérkőzés jelentőségét nem is kell különösebben ecsetelnem a végső sorrend kérdésében, elég, ha ránézünk a tabellára. Egy régi barátom vezette, jó erőkből álló és masszív csapatot látunk vendégül a hétvégén. Az ősszel nem sikerült bevennünk egymás kapuját, az időjárási és talajviszonyok bizonyára most sem könnyítik majd a csapatok dolgát, de amelyikünk oda akar érni a közvetlen élmezőny mögé, annak győznie kell. Férfias, de sportszerű küzdelemre számítok, melynek lefújásakor mi szeretnénk győztesen az öltözőbe vonulni. Két eltiltottunk ugyan visszatér, de Liszkaira, Márkusra, Budaira, Szrnkára, Douzira, Virsingerre és Veresre nem számíthatok, a többiek bevethetők.

Jele Zoltán, a Palotás SE vezetőedzője: – A múlt héten értékes győzelmet arattunk hazai pályán, aminek nagyon örültünk. A második félidei játékunk sokkal jobb volt, mint az első negyvenöt perc. Következő ellenfelünknél nem lesz elég harminc perc jó játék, végig koncentrálnunk kell, főleg idegenben. A hazaiaknak remek szezonjuk van, ötödikek a tabellán, jó kezekben van a csapatuk. Nehéz mérkőzésre számítok. A pálya talaja a sok eső miatt biztos nem lesz ideális, de ha előrébb szeretnénk lépni a tabellán, ezeket a külső körülményeket ki kell zárni és csak magunkkal szabad foglalkozni. Bízok a játékosokban, három ponttal szeretnénk távozni Szendehelyről. Kotasz Tibor, Veres és Hegyi hiányozni fog.

Megyei II. osztály, 25. forduló, 2023. május 20. (szombat), 17.00:

Mátraverebély-Szentkút SE-Mátramindszent SE

Pál-Balázs Tamás, a Mátraverebély-Szentkút SE játékos-edzője: – Az elmúlt időszakban sikerült minden mérkőzésen megfelelő létszámban jelen lenni, amit ezúton is köszönök a srácoknak! Rengeteg sérülèssel, betegséggel és munkahelyi elfoglaltsággal küzdöttünk, de valahogy mindig megoldottuk, hogy ne legyen belőle gond. A múlt héten is hasonló helyzetben voltunk, egy cserével a kispadon. De a közösség nagyon összetartó, aminek most meg is lett az eredménye és egy percig fel nem adva darálta be ellenfelét csapatom. A hátralévő három meccsen ugyanezt a mentalitást szeretném látni, és akkor elégedettek lehetünk. A Mátramindszent egy nagyon jól összerakott csapat, nem véletlen a sima dobogós helyezése. Előrefelé nagyon erősek, úgyhogy nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Ettől függetlenül az a célunk, hogy otthon tartsuk a három pontot. Ehhez maximális teljesítményt kell nyújtanunk, ami remélem, ki is jön a fiúkból. Jó meccseket szoktunk játszani egymás ellen, szerintem ez most sem lesz másként, bízunk benne, hogy mi kerülünk majd ki győztesen belőle. Az egész szezonban sérült Verebélyi László és a szintén idén már nem bevethető Oláh Géza mellett Buri fog hiányozni.

Berki Aladár, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Elég felemásra sikerültek az elmúlt hetek. Az egyiken feltámadtunk egy Karancsalja ellen, utána kikaptunk Balassagyarmaton, majd legutóbb véleményem szerint gáláztunk egy nagyon erős Varsány ellen. Nagyon sok olyan pontot engedtünk ki a kezünkből, amit nem lett volna szabad! A következő heteknek számunkra már semmi tétje nincs, sem lentebb, sem fentebb nem kerülhetünk a tabellán, így csak azt tartom ésszerűnek, hogy mindenki játsszon egy jót és sérülés nélkül lehozzuk a mérkőzéseket. Ellenfelünk egy nagyon jó társaságból álló csapat, nagyszerű képességű játékosokkal. Két nagyon jó támadójuk van. Szombaton egy szoros és sportszerű meccsen szeretnénk elhozni a három pontot. Még nem tudok hiányzóról.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 24. forduló, 2023. május 21. (vasárnap), 17.00:

Cered VSE-Rimóc SE

Horváth Jenő, a Cered VSE játékos-edzője: – Sajnos a tavaszi idény elején hozható meccseket veszítettünk el, amelyek miatt egyelőre úgy tűnik, lecsúsztunk a dobogóról, de a labda gömbölyű… Úgy vélem, az idei bajnokságban a megye három rendkívül erős mezőnnyel van jelen. Nincsenek előre lefutott meccsek… Bármi megtörténhet akár az utolsó fordulóban is. A szünetben a ceredi öregfiúk csapat ellen léptünk pályára, valamint pihentünk, illetve Heves megyében látogattunk el az ottani rangadóra. Bízom benne, hogy a szünet nem okoz számunkra problémát és az eddigi lendületet megőrizve lépünk pályára a Rimóc ellen. Jó csapatnak tartom az ellenfelet. Két rendkívül gyors játékosuk van, akiket nehéz megállítani, de bízom benne, hogy tanulunk a tavalyi hibáinkból és ezúttal felkészülten fogadjuk őket.  Kötelező a győzelem az „Apoka Stadionban”. Sportszerű mérkőzést szeretnénk. Győzzön a jobbik! Tudomásom szerint teljes kerettel lépünk pályára, de ez gyakran aznap derül ki.

Fábián Róbert, a Rimóc SE vezetőedzője: – Mivel a tavaszi szezonban immár hetedszer miénk a forduló mérkőzése, már mindent megemlítettem. Egyben jóleső érzés, hogy a dobogón vagyunk és innen már nem szeretnénk lecsúszni a bajnokság végére. A Cereddel itthon is szoros meccset játszottunk. Ez azért van, mert nagyjából egyforma erőt képviselünk, ezáltal most is hasonlóan kemény ütközetre számítok, ahol nem titok, hogy szeretnénk bezsebelni a három pontot! Két hiányzó biztos, hogy lesz, de ez még bővülhet.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 24. forduló, 2023. május 21. (vasárnap), 17.00:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Felsőpetény SE

Németh Krisztián, a Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) vezetőedzője: – Jól kezdtük a tavaszt, jöttek az eredmények, kellőképpen odatette mindenki magát, de Dejtáron a munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt elég rosszul kezdtük a meccset. Ott kicsit megtörni éreztem a lendületet, azóta is keressük önmagunkat. A gárda erejét és elszántságát viszont mutatja, hogy megyünk, csináljuk, csak valamiért most nem sikerülnek úgy a dolgok, mint azelőtt. Ez lesz az utolsó hazai meccsünk a szezonban. Egy szép búcsút szeretnék! Aztán majd újult erővel nekivágunk az új bajnokságnak. Már mondhatom, érdeklődtem új játékosok iránt, hogy igazoljanak ide. Majd eldöntik, mit szeretnének. Ezt a csapattal is meg kell beszélni, de szerintem négy-öt embert kell igazolni, hogy kialakuljon egy egészséges versenyhelyzet. Az a lényeg, hogy az eredmény jöjjön, emellett pedig csapatként működjünk és egymást segítsük. Fontos, hogy senki se gondolja azt, hogy bérelt helye van. Ahhoz, hogy jobban tudjunk szerepelni, sokkal jobban magunkénak kell érezni ezt a klubot! Jobban kell együttműködnünk, és akkor érhetünk el szép sikereket. Ismerem az ellenfelet. Egy fiatal társaságtól van szó, amely évek óta együtt van és jó csapatot alkot. Azt lehet mondani, minden évben ott vannak az első ötben. Nem rejtem véka alá, győzelmet várok vasárnap! Ez viszont attól is függ majd, kinek milyen elfoglaltsága lesz aznap. Forgács biztosan hiányozni fog öt sárga lap miatt. Góljaink nyolcvan százalékát ő szerzi, ha ő nincs, nehéz betalálnunk. Ez a sport viszont nem egy emberről szól, hanem arról, hogy csapat legyünk. 

Laczkovszki Zsolt, a Felsőpetény SE vezetőedzője: – Jól teljesített a csapat az elmúlt meccseken, szeretnénk ezt a tendenciát folytatni a maradék fordulókban is. Három nehéz mérkőzésünk van még hátra, azon leszünk, hogy a lehető legjobb formánkat nyújtsuk és bezsebeljünk minél több pontot. A Bernece egy fiatal csapat, képesek bármire, résen kell lennünk, mert ők is azon lesznek, hogy nyerjenek. Jó létszámnal, sok cserével fogunk érkezni vasárnap és szeretnénk megnyerni a találkozót.