2024.07.27.

A hétvége embere: Hegedűs Dávid

Duplázva döntötte el az előző forduló rangadóját a Pásztót felülmúló Palotás középpályása.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2022/2023-as szezon huszonnyolcadik köre után a Palotás középpályására, Hegedűs Dávidra voksoltunk, aki duplával vezette győzelemre csapatát a Pásztó ellen kettő egyre megnyert presztízsmeccsen. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó játékossal készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a bajnokira?

– Az első félidőt álmosan kezdtük, több lehetősége volt a Pásztónak – mondta Hegedűs Dávid. A játékrész közepétől beleálltunk a meccsbe, jobbára mezőnyben folyt a küzdelem. A szünetben átbeszéltük, hogy miket kell megvalósítanunk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, ami végül sikerült is.

– Milyen körülmények között tudta bevenni a kaput?

– Az első gólom egy kipattanó lövés után született, a másodiknál pedig egy tökéletesen érkező oldalszabadrúgást sikerült befejelnem.

– Úgy tűnik, bejött a húzás, hogy a régi-új posztján kapott lehetőséget.

– Szerencsére igen! Sajnos a szezon nagyobb részében kényszerposzton kellett játszanom, a csapat érdekét szolgálva. Szeretem a belsővédő feladatait, de a „régi-új” szerepkörben érzem igazán jól magam. Úgy vélem, itt tudom a legtöbbet hozzátenni a csapat támadásához és védekezéséhez is.

– Miképpen vélekedik együttese eddigi tavaszáról?

– A felkészülésünk jól alakult, a bajnoki rajt előtt viszont történt egy edzőváltás, ami úgy érzem, kissé megzavarta a csapatot. Szerencsére Jele Zoli új impulzusokat adott nekünk, kellett néhány hét, amíg összeálltunk és mentünk tovább az úton, amin eddig is voltunk. A tavaszunk hellyel-közzel úgy alakult, ahogy szerettük volna, voltak fájó vereséget és bravúrgyőzelmek is. Összességében nagyjából ilyen szereplésre számítottunk az szezon elején.

– Mekkora esélyt lát rá, hogy még odaérhetnek az ötödik helyre?

– Matematikai esélyünk megvan, az utolsó három meccsre a kilenc pontot tűztük ki célul, amiből az első lépcső meg is van. Senkinek nem szabad hátradőlnie, ugyanúgy kell harcolni a további két mérkőzésen, mint a hétvégén. Nem nehezedik ránk nyomásként, hogy lehetünk ötödikek, hiszen ez nem csak rajtunk múlik. Mi mindent meg fogunk tenni a további két győzelemért!

– Mire számít szombaton Szendehelyen?

– A Szendehely jó csapat. Tavaly sem volt egyszerűen játszani ellenük, agresszívak és ügyesek. Nem nagyon szoktam foglalkozni az ellenféllel, csak a saját játékommal és a csapatéval. Úgy gondolom, ha azt csináljuk, amit tudunk, akkor mi örülhetünk a meccs végén!