2024.07.27.

A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Kovács János

Csapata legjobbjaként triplázva vezette remek győzelemre csapatát a Karancslapujtő II-nél nyerni tudó Mátraverebély támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény huszonnegyedik köre után a Mátraverebély támadója, Kovács János mellett döntöttünk, aki csapata legjobbjaként vette ki a részt a Karancslapujtő II-nél nyolc ötös diadalt arató együttese remek idegenbeli sikeréből. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó csatárral készült interjúnk!

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a nem mindennapi végeredménnyel záruló bajnokira?

– Vegyes érzelmekkel indultunk neki a mérkőzésnek, hiszen nagyon kevesen érkeztünk a találkozóra és tudtuk, hogy egy jó csapattal állunk szemben – mondta Kovács János. A vezetést a hazaiak szerezték meg, de nem adtuk fel, összeszedtük magunkat és egy ki-ki meccsen mi kerültünk ki győztesként.

– Nem önök voltak az esélyesek… Minek köszönhető ez a szép végkifejlet?

– A sikerünk annak köszönhető, hogy fejben összeszedettek voltunk, az edzőnk gondolatait megfogadva, egymásért küzdve sikerült elhozni a három pontot.

– Mi a véleménye csapata tavaszi szerepléséről?

– Összességében a szezonunk nem úgy alakult, ahogy elterveztük, hiszen a dobogó volt a cél. Sajnos a fontos mérkőzéseken nem állt mellénk a szerencse.

– Az említett tényezőn kívül mi lehetett az oka annak, hogy elmaradtak az előzetes várakozástól?

– Sok sérülttel vágtunk neki a szezonnak, ebből kifolyólag több mérkőzésre is tizenegyen tudtunk elutazni, így voltak olyan alkalmak, hogy a játékosoknak kényszerpozíción kellett játszaniuk. Az edzéshiány is kimutatkozott a csapat teljesítményén.

– Szombaton a Mátramindszentet fogadják. Mit vár a meccs kapcsán?

– Egy nagyon szoros mérkőzésre számítok, amiből remélhetőleg mi jövünk ki győztesként, hiszen a ‘Lapujtő elleni találkozón is meg tudtuk mutatni, hogy csapatként, mondhatom, hogy egy családként mire vagyunk képesek. Utószóként pedig annyit, hogy hajrá, ‘Verebély!