2024.07.27.

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Mezei Péter

Öt góllal vette ki a részét csapata sikeréből a Kazárral elbánó Karancsberény támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre igyekszik megválasztani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A huszonharmadik kört követően a Keleti-csoportban szereplő Karancsberény csatárára, Mezei Péterre voksoltunk, aki öt góllal vette ki a részét a Kazárral hét egyes arányban elbánó együttese győzelméből. Most pedig jöjjön az eredményes produkcióval előrukkoló támadóval készült interjúnk!

– Hogyan látta a mérkőzés egészét?

– Jó hangulatban érkeztek a fiúk az öltözőbe, ugyanis az ificsapatunk – ami a felnőtt csapat gerince – megnyerte a bajnokságot, amihez ezúton is gratulálok mindenkinek – mondta Mezei Péter. Szombaton ünnepelt is a csapat, ami azért meglátszott néhányunk arckifejezésén, beleértve a sajátom is. Igazi fociidő volt, így május közepén, tíz fok meg szakadó eső. Barátságos hangulatban zajlott le egyébként nagyjából az egész találkozó, ahol a jobban akaró csapat győzött. Voltak szép támadásaink és labdakihozatalaink. Teljesen megérdemelten tartottuk otthon a három pontot.

– Mit gondol, mennyit nyomott a latba, hogy viszonylag hamar megfogyatkozott az ellenfél egy piros lap miatt?

– Nyilván számít, ha az ellenfélből kiállítanak egy játékost. Úgy gondolom, a három pont sorsa ettől függetlenül nem forgott veszélyben, maximum más a végeredmény.

– Pályafutása egyik legtermelékenyebb meccsén van túl?

– Felnőtt meccsen még nem sikerült ennyi gólt szereznem, az tuti. Anno U14-ben volt, hogy hatszor is sikerült valahogy beköszönnöm. Az azért nagyon „komoly” sportértéket képviselő meccs lehetett.

– Mi a véleménye csapata eddigi tavaszáról?

– Nyilván felemás. Igazából annyira fiatal a csapat, hogy a srácok nagyrésze szombaton az ifiben és vasárnap a felnőttben is játszik. Két fronton pedig megterhelő mindig a maximumot nyújtani. Ennek ellenére voltak kifejezetten jó meccseink, de esetenként akaratgyengék voltunk, ami végül meglátszott az eredményen is.

– Pár héttel ezelőtt egy igen csak emlékezetes félbeszakadó mérkőzésben voltak érdekeltek a Nógrádmegyer ellen… 

– A Nógradmegyer elleni meccs érdekes volt. Szerintem mindkét csapat hibázott, plusz a spori is, de aki ismer, tudja, hogy nem szidok én sem játékvezetőt, sem senkit, most sem fogom tenni. Ezt sikerült kollektívan megszülni, aminek az eredménye az újrajátszás. Egyébként legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy újra fogják játszatni a mérkőzést. Bár szerintem jobban tennénk, ha meccs helyett főzne a két csapat egy gulyást, meg meginnánk vagy hat tálca sört. Bár a kettő nem zárja ki egymást.

– Úgy hírlik, kacérkodnak egy nyári osztályváltás lehetőségével. 

– A másodosztályban szeretnénk indulni, ez már a bajnokság kezdete óta nyílt titok. Azt, hogy itt kell játszani, nem mi választottuk, ezt már korábban is említettem. Nagyon bízom abban, hogy az őszi szezont ott kezdjük meg.

– Mire számít szombaton Vizsláson? 

– Bízom abban, hogy mivel az ificsapat nem játszik már, így teljes kerettel tudunk kiállni. Győzni szeretnénk természetesen. Bár nekünk a szombat korai meccsek mindig neccesek a péntek esték után.

Mes