2024.05.20.

Vasárnap megkezdi tavaszi szereplését a Bánk-Dalnoki Akadémia

Dabason fogadja a közvetlen riválisnak számító Szolnokot a Nógrád vármegyei gárda.

Vasárnap a huszonkettedik forduló keretein belül nekivág a tavaszi idénynek a harmadik vonal Közép-csoportjában szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia. Tizennégy órás kezdéssel a közvetlen riválisnak számító, a tizenhetedik házigazdákhoz képest egy-egy helyezéssel és ponttal lemaradó Szolnokot fogadja a pályaválasztó csapat Dabason. A találkozó előtt a Nógrád vármegyei gárdát irányító Tábori Ákos, illetve az ellenfél mestere, Horváth Csaba is megosztotta előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Közép-csoport, 22. forduló, 2023. február 19. (vasárnap), 14.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-ESMTK

Dabas, Wellis Sportpark. Vezeti: Leél-Őssy Ádám (Varga Levente, Juhász Szabolcs Olivér)

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Azt gondolom, hogy a felkészülésünk abszolút elérte a célját, az új játékosok beilleszkedése is jól sikerült. Az egész csapat jól beleállt a munkába, mindenki nagyon készül már a rajtra. A tavalyi keret megkövetelte az erősítést a télen. Rutinos játékosokra volt szükségünk. Külön pozitívum, hogy Nógrád megyéből tudtunk igazolni három játékost, szerencsére már az első héttől kezdve csatlakozni is tudtak, ami sokat számított a csapatlégkör kialakításánál is. Bennmaradás a fő célunk, minden mérkőzés fontos lesz számunkra. Pontok gyűjtése a feladat. Több rutinos játékos alkotja a Szolnok keretét. Nem szabad a jelenlegi helyezésük alapján ítélkezni. Egy élvezhető mérkőzést szeretnék látni, ahol győztesen jövünk le a pályáról. Mindenki bevethető, nincs hiányzó a keretből.

Horváth Csaba, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője: – Mindenképpen sikeresnek ítéljük meg a felkészülésünket, mert amit elterveztünk, azt végre tudtuk hajtani. A sérülések, betegségek elkerültek bennünket. Játszottunk öt edzőmérkőzést, abból hármat meg tudtunk nyerni. Ott meg voltunk elégedve a játékkal. Volt egy döntetlenünk, illetve egy vereségünk. Úgy gondolom, utóbbi jókor jött, mert a korábban minket jellemző hibákra ismét felhívták a figyelmünket. Erre fókuszálva sikerült elérni a tavaszi nyitányon a Ferencváros II vendégeként egy döntetlent, ami számunkra nem biztos, hogy a legjobb eredmény, mert igazából csak a győzelmek segítenének, de reméljük, ezzel a meccsel egy jó sorozatot tudtunk megnyitni. Olyan helyzetben vagyunk, hogy a bennmaradás a célunk. Erre predesztinálnak is bennünket a klub hagyományai. Úgy vélem, az erősítéseink is jól sikerültek, úgyhogy nagyon bizakodunk! Tudjuk az ellenfél erényeit. Nagyon szervezett csapatról van szó, mely próbál focizni. A kérdés az, hogy majd ki bírja el a tét súlyát. Ez egy kiesési rangadó lesz. Nyilván szeretnénk nyerni, bármennyire is tiszteljük a Bánk csapatát! Nem lehet más a célunk, mint a győzelem! Egy sérültünk van, Földi Marcell, aki az előző fordulóban sem tudott pályára lépni. A többiek bevethetők.