2024.07.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az SBTC-Mátraterenye SE csörtére esett a választásunk, mely találkozót élőben közvetítünk weboldalunkon. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadó kapcsán!

Megyei I. osztály, 16. forduló, 2023. február 18. (szombat), 11.00:

Salgótarjáni BTC-Mátraterenye SE

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ.

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – A felkészülésünk öt hetében, amit szerettünk volna és elterveztük, azt sikerült végrehajtani. Az edzőmérkőzések során előjött hibákat igyekeztünk kijavítani és tanulni belőle. A keretből öt játékos távozott, nekik sok sikert kívánunk a következő csapatukban! Helyükre szintén öten érkeztek, remélem, hamar beilleszkednek a csikócsapatunkba! Nehéz tavaszunk lesz, már az elején több rangadóval. A felnőtt mezőny mellett a fiataljainknak a kiemelt bajnokság felsőházában is hely kell állni! Az ellenfelünk közvetlen rivális, jó erőkből áll, a rutinos és fiatal játékosok jól kiegészítik egymást. A téli átigazolási időszakban nem volt náluk nagy mozgás. Az idei első tétmérkőzés lesz, mindkét csapat bele fog tenni mindent a játékba, ezért jó iramú meccsre számítok. Több játékosunk influenzás, nem tudom, közülük ki lesz harcra kész.

Bujtár Tamás, a Mátraterenye SE vezetőedzője: – Január 10-én kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra, heti két edzés és egy gyakorló mérkőzés szerepelt a programban. Nagypályán nem tudtunk edzeni, így az egész “alapozásunkat” kis műfüves pályán kellett elvégezni. Négy edzőmérkőzést sikerült lejátszani, köszönöm a csapatoknak, hogy segítették felkészülésünket. Szeles Patrik távozásával egy gólerős játékost veszítettünk el, neki sok sikert kívánunk új csapatában. Két új játékos sikerült igazolnunk, Percze Patrikot és Stark Jánost, akik remek futballisták, gyorsan sikerült nekik beilleszkedni csapatunkba. Velük nagyon sokat erősödünk, és biztos vagyok benne, hogy segítenek majd céljaink elérésében. Tavasszal is szeretnénk a dobogón végezni, jó sorozatott tudhatunk magunk mögött, szeretnénk ezt folytatni. Nagyon nehéz a sorsolásunk, rögtön itt a hétvégi rangadó, majd fogadjuk a Mohorát. Az SBTC nagyon jó csapat, fiatalok, sokat edzenek, végig nagypályán tudtak készülni, ők a mérkőzés esélyesei. Szeretnénk jól indítani a szezont, csakúgy, mint ősszel, ehhez viszont nagyon oda kell raknunk magunkat a hétvégen. Bízom a játékosaimban. Lakatos Béla és Babka Tamás nem lesz bevethető.